Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Middagdipje? Zo kom je er vanaf!

Middagdipje? Zo kom je er vanaf!

Middagdipje? Zo kom je er vanaf!

Stort jij ook vaak na je middagpauze finaal in? Na je laatste hap boterham met kaas ben je ineens een stuk minder productief en is je concentratie ver te zoeken. Toch moet je nog een halve dag presteren. Je kunt er dus maar beter voor zorgen dat je dipje snel voorbij is. Flair geeft je enkele tips, zodat je met hernieuwde energie aan de rest van je middag kan beginnen. 

1. Maak een planning

Stel doelen voor jezelf. Maak een planning en hou je daar ook aan. Het motiveert als je ’s middags op schema zit, en al helemaal als je voor ligt op schema. Daarbij geeft het je minder stress. Stress vergt trouwens bakken energie, dus je zult minder snel uitgeput zijn als je het gevoel hebt dat je alles nog onder controle hebt.

2. Ga even naar buiten

Je zit waarschijnlijk al de hele ochtend binnen. Ga na je middagmaal even naar buiten. Als je vijf à tien minuutjes in de buitenlucht staat, zul je je automatisch frisser voelen. Zo heb je meer energie om de rest van de middag vol te houden.

3. Drink voldoende water

Het is heel belangrijk dat je voldoende drinkt. Zorg ervoor dat je regelmatig een glas water drinkt. Als je dat niet doet, is de kans groot dat je ’s middags last krijgt van hoofdpijn. Daarnaast is het ook goed dat je af en toe moet opstaan om je glas bij te vullen, want zo blijf je in beweging.

4. Babbel met je collega’s 

Als je last hebt van een dipje, helpt het om je even niet bezig te houden met je werk. Maak een kort praatje met een van je collega’s en denk even niet aan al het werk dat je nog moet verrichten. Als je even met iemand praat, kun je je beter ontspannen, waardoor je je naderhand weer beter zult kunnen concentreren.

5. Hou je bureau netjes 

Als je bureau een rommel is en je constant overal naar op zoek moet, is het heel vermoeiend werken. Hou daarom je bureau netjes en probeer ’s avonds voor je vertrekt alles netjes achter te laten. Al die rommel leidt je af, en dat vraagt extra energie om je te concentreren, waardoor je sneller moe zult zijn. Chaos op je bureau betekent chaos in je hoofd.

Lees ook:

Bron: flair.be