Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Mexicaanse stamppot

Mexicaanse stamppot

Thuis & wonen
Mexicaanse stamppot

Trek in een stamppot? Sofie laat je zien hoe je geen oer-Hollandse, maar een Mexicaanse stamppot maakt. Dat wordt smullen! 

Mexicaanse stamppot

Dit heb je nodig

Voor 2 personen

450 gr aardappels
1-2 paprika(’s)
bakje cherrytomaten
1 ui
2 tenen knoflook
150 gr mais
125 gr kidneybonen
snufje zwarte peper
snufje cayennepeper

Zo maak je het

Schil de aardappels en zet een pan water op. Kook de aardappels circa 20 minuten totdat ze gaar zijn. Ondertussen snijd je de paprika, tomaatjes, ui en knoflook in stukjes. Giet een scheutje olie in een pan en bak de ui, knoflook, tomaatjes,paprika en de kruiden aan voor ongeveer 5-8 minuten totdat ze zacht zijn. Voeg dan de mais en kidneybonen toe en warm dit een paar minuten mee en zet het vuur dan uit. Stamp de aardappels fijn met een beetje kookvocht en een snufje zout en
peper. Voeg vervolgens de groenten toe en meng alles door elkaar. De vleesliefhebbers kunnen eventueel wat stukjes chorizo aan dit gerecht toevoegen.

Eet smakelijk!sopie_150px

Sofie

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

Shoppen is altijd een goed idee