Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Mexicaanse burrito’s met gehakt, paprika en rijst

Mexicaanse burrito’s met gehakt, paprika en rijst

Thuis & wonen
Mexicaanse burrito’s met gehakt, paprika en rijst

Lekker! We maken vandaag Mexicaanse burrito’s met een flinke vulling van gehakt, paprika, rijst, rode peper, tomaat en heerlijke kruiden. Zo maak je deze wraps:

Tijd: 30 min
Recept voor circa 4 wraps

Dit heb je nodig:

  • 4 wraps
  • 200 gram gehakt
  • 200 gram rijst
  • 2 tomaten (of tomatenblikjes uit blik)
  • 1 rode peper
  • 1 ui
  • halve tot 1 paprika
  • half zakje tacokruiden of 1,5 theelepel paprikapoeder,halve theelepel komijnpoeder en 1/4 theelepel chilipoeder

Zo maak je het:

Begin met het koken van de rijst. Snipper het uitje, snijd de paprika en tomaat in kleine blokjes en snijd het pepertje fijn. Eventueel kun je de pitjes van de rode peper weghalen zodat het wat minder pittig wordt.

Giet een scheutje olie in een pan en bak het uitje, de paprika en rode peper aan.

Voeg na circa 2 minuten het gehakt toe en bak het gehakt rul. Als het gehakt gaar is voeg je de tomaat en de kruiden toe en bak je dit ongeveer 2 minuten mee. Vervolgens kun je de gekookte rijst toevoegen en meng je dit goed door de groenten en het gehakt. Even mee opwarmen en je vulling is klaar.

Warm de wraps circa 10 seconde op in de magnetron en vul de wraps met het rijstmengsel.

 

Eet smakelijk!sopie_150px

Sofie

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

 

Shoppen is altijd een goed idee