Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Mexicaans gevulde aardappel

Mexicaans gevulde aardappel

Thuis & wonen
Mexicaans gevulde aardappel

Mexicaans gevulde aardappel, jummie! Door de aardappels te poffen in de mangetron, kost het slechts 15 minuten om dit chique voor- of bijgerecht op tafel te zetten.

Mexicaans gevulde aardappel

Dit heb je nodig

Voor 2 personen
Tijd: 15 minuten

  • 2 zoete aardappels
  • 4 el creme fraiche of eventueel Griekse yoghurt
  • 4 el mais
  • 4 el rode kidneybonen
  • 1 bosui
  • 1 paprika
  • snufje zwarte peper
  • snufje cayennepeper

Zo maak je het

Prik met een vork/mes gaatjes in de zoete aardappels. Leg de zoete aardappels op een bord en zet de magnetron voor 6 minuten op 600 watt. Draai de aardappels halverwege om. De aardappels zijn gaar wanneer er vocht uitkomt.

Ondertussen snijd je de paprika en bosui in stukjes. Snijd vervolgens de zoete aardappels open. Verdeel wat crème fraiche (of yoghurt) over beide helften.

Daarna verdeel je de bosui, paprika, mais en bonen over de aardappel. Afmaken met een snufje peper en wat cayenne. Serveren met bijvoorbeeld rijst en guacamole.

Tip: ook lekker met gehakt en geraspte kaas.

Eet smakelijk!sopie_150px

Sofie

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

Shoppen is altijd een goed idee