Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Met deze 5 tips is opstaan voortaan kinderspel

Met deze 5 tips is opstaan voortaan kinderspel

Met deze 5 tips is opstaan voortaan kinderspel

Opstaan, het blijft voor velen onder ons een van de lastigste momenten van de dag. Maar, zoals het gezegde zegt: you snooze, you lose! Makkelijker opstaan lukt je vanaf nu met deze 5 tips.

1. Zorg voor ritme

Probeer elke dag op hetzelfde uur te gaan slapen en op hetzelfde uur op te staan. Zo creëer je ritme voor je lichaam. Je zult je veel beter uitgerust voelen en na verloop van tijd zelfs geen wekker meer nodig hebben om wakker te worden.

2. Ga voor een diepe slaap

Er zijn verschillende trucjes die helpen om snel in slaap te vallen en ’s nachts niet wakker te worden. Zorg bijvoorbeeld dat je ’s avonds niet te zwaar of te laat eet, dan heeft je lichaam energie nodig om je eten te verteren. Drink ’s avonds geen koffie, cola of andere drankjes die je wakker kunnen houden. Probeer je dagelijkse portie water voor 16.00 uur te drinken zodat je ’s nachts geen plaspauzes moet inlassen. Als je moeilijkheden hebt om in slaap te vallen, lees je een boek. Nog snel wat op Facebook rondsnuffelen op je smartphone of tablet voor je gaat slapen, zorgt ervoor dat je langer wakker blijft.

3. Kies een ondraaglijk alarmgeluid

Fluitende vogeltjes of het ruisen van de zee jagen je niet zo makkelijk het bed uit als een superirritant ‘jingle jangle’-geluidje. Zet je wekker ver genoeg zodat je meteen uit bed moet springen wanneer je alarm afgaat. Vanaf nu kun je niet meer snoozen en dat is goed. Want snoozen geeft je het idee dat je geleidelijk mag wakker worden en dat verlaagt je energie en productiviteit.

4. Zorg dat je een reden hebt om op te staan

Geef jezelf een reden om je bed uit te komen. Vind je het bijvoorbeeld belangrijk om drie keer per week te sporten? Dan kun je dat misschien meteen doen als je wakker wordt. Of slaag je er nooit in de krant te lezen? Las dan een moment in bij het ontbijt om dat te doen.

5. Leg een kamerjas klaar

Wanneer het koud is, verlaat niemand graag z’n warme nest. Leg daarom een kamerjas en pantoffels naast je bed. Zo kan het warme bedgevoel je niet verleiden om te blijven liggen.

Lees ook: