Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Met deze schoonmaaktaken verbrand je de meeste calorieën

Met deze schoonmaaktaken verbrand je de meeste calorieën

Met deze schoonmaaktaken verbrand je de meeste calorieën

Met het grauwe weer is een rondje hardlopen niet heel aantrekkelijk, zelfs de wandeling naar de sportschool is eigenlijk te veel gevraagd. Geen zorgen, met het huishouden kun je namelijk ook flink wat calorieën verbranden. 

Lees ook: Bewezen: stellen die samen schoonmaken, hebben vaker seks

Is de sportschool niets voor jou maar wil je toch in shape blijven? Onderzoekers van het Good Housekeeping Institute beweren dat afstoffen, dweilen en het schoonmaken van de badkamer allemaal effectieve manieren zijn om calorieën te verbranden zónder de deur uit te hoeven gaan.

600 calorieën

Het onderzoeksteam liet een groep deelnemers schoonmaken met een fitnesstracker die hun activiteit bijhield. De resultaten liegen er niet om: met twee uur intensief schoonmaken verbrand je gemiddeld 600 calorieën. Ter vergelijking: met vijf kilometer hardlopen zou je zo’n 374 calorieën verbranden.

Tijd voor een grote schoonmaak?

Wat de meest effectieve schoonmaaktaak is als het aankomt op calorieën verbranden? Met 20 minuten ramenlappen verbrand je gemiddeld 115 calorieën; de vloer dweilen zou goed zijn voor het verbranden van ongeveer 107 calorieën. De badkamer schoonmaken is ook niet verkeerd, hiermee zou je volgens de onderzoekers 100 calorieën verbranden. Afstoffen klinkt misschien niet heel intensief, maar je verbrandt er wel veel calorieën mee. Namelijk zo’n 200 na 40 minuten. Zo wordt die grote schoonmaak toch wat minder erg!

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek: www.facebook.com/flairathome

Bron: Daily Mail