Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Met deze cocktails ga jij knallend het nieuwe jaar in

Met deze cocktails ga jij knallend het nieuwe jaar in

Met deze cocktails ga jij knallend het nieuwe jaar in

Shaken maar die bubbels, want champagne smaakt ook heel lekker in een cocktail. Zeker in deze cocktails van Tess Posthumus, de beste vrouwelijke bartender ter wereld.

Lees ook: Deze bus rijdt je langs de hoogtepunten van Londen terwijl je cocktails drinkt en cakejes eet

1 Champagne au lampon

30 ml gemberlikeur • 120 ml champagne
Methode: built
Glas: flûte
Garnering: schijfje verse gember
Schenk de gemberlikeur in het glas. Vul voorzichtig aan met champagne: de zoete gemberlikeur kan er namelijk voor zorgen dat de cocktail overstroomt wanneer je de champagne er te snel bij schenkt. Roer de cocktail rustig door en garneer met een schijfje verse gember.

2 Bellini

60 ml verse witteperzikpuree • 90 ml prosecco
Methode: built
Glas: flûte
Garnering: perzikpartje
Schenk de verse witteperzikpuree in een champagneflûte. Vul voorzichtig aan met prosecco. Roer de cocktail rustig door. Garneer met een partje verse perzik.

3 Mango Blush Bellini

50 ml verse mangopuree • 10 ml aardbeienlikeur • 90 ml champagne • 1 rijpe mango • 20 ml citroensap • 10 ml suikersiroop Methode: built
Glas: flûte Garnering: mangoschijfje en verse munt
Maak eerst de mangopuree (een dag houdbaar). Schil de mango en snij in kleine stukjes. Doe samen met het citroensap in een blender of pureer met een staafmixer of muddler. Giet alles door een zeef en duw er zacht met een lepel op zodat er meer puree doorheen komt. Schenk de mangopuree en de aardbeienlikeur in een champagneflûte. Vul voorzichtig aan met champagne. Roer de cocktail rustig door. Garneer met een mangoschijfje en een takje verse munt.

Wil je niets meer missen van Flair? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.