Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Merry Christmas! Dit zijn de favoriete kerstliedjes van honden

Merry Christmas! Dit zijn de favoriete kerstliedjes van honden

Merry Christmas! Dit zijn de favoriete kerstliedjes van honden

Kerstliefhebbers genieten elk jaar weer van alle kerstliedjes die voorbijkomen op de radio. Het is heerlijk om luid mee te zingen met kersthits, terwijl je de kerstboom optuigt of lekkere kerstbaksels maakt. All I want for Christmas is You en Winter Wonderland zijn natuurlijk populair, maar wist je dat honden ook favoriete kerstliedjes hebben?

Favoriete kerstliedje honden

Duizenden baasjes en hun trouwe viervoeters hebben meegedaan aan een bijzonder onderzoek. Het onderzoek was bedoeld om te bepalen welke kerstliedjes nou echt favoriet zijn bij honden. De viervoeters werden meegenomen naar een ruimte waar kerstmuziek werd afgespeeld. Vervolgens werd er gekeken hoe de honden op de diverse kerstnummers reageerden.

Het bleek dat honden vooral groot fan zijn van up-tempo kerstliedjes die lekker vrolijk zijn. Het favoriete kerstliedje was Last Christmas van Wham!, een echte klassieker. Jingle Bells eindigde op de tweede plek en ook All I want for Christmas is You van Mariah Carey bleek populair bij de viervoeters en eindigde op de derde plek.

Lees ook
Wil je zien: kerstvideo van Rutte, Van Dissel, Gommers en De Jonge gaat viral

Kersthits

Driving Home for Christmas van Chris Rea, It’s Beginning to Look a Lot like Christmas van Michael Bublé en Wonderful Christmastime van Paul McCartney vielen ook in de smaak bij de honden. Uit het onderzoek bleek dat je met langzame nummers en instrumentale kerstmuziek je hond niet heel blij maakt.

Dus mocht je keihard willen meezingen met kerstmuziek, kies dan voor lekker vrolijke nummers, zodat je hond ook mee kan genieten!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: Getty Images