Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Meringuetaart met passiefruit

Meringuetaart met passiefruit

Thuis & wonen
Meringuetaart met passiefruit

Maagdelijk wit met een plagende okergele vulling en eetbare bloemen als extra blikvanger. Deze meringuetaart met passievruchten krijgt alle ogen op zich gericht als je hem serveert. En dan smaakt hij ook nog eens subliem.

Meringuetaart met passiefruit

Voor 8 porties
Bereidingstijd: 30 minuten, oventijd: 2 uur, wachten: 1 uur
Prijs per portie +/- € 1,25 (zonder bloemen)

Dit heb je nodig

2 eiwitten
1 tl wijnsteenpoeder* (online verkrijgbaar)
125 g fijne kristalsuiker
5 g maïzena
250 g mascarpone
50 g poedersuiker
125 ml slagroom
1 recept passievruchtencurd (zie hieronder)
10 eetbare bloemen (bv. witte viooltjes)
extra: (staande) mixer

*wijnsteenpoeder kan worden vervangen door een theelepel citroensap

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 100 °C. Klop de eiwitten in een vetvrije kom tot slappe pieken. Voeg dan de suiker langzaam, al kloppende toe en blijf mixen tot het schuim stevig is en glanst. Mix er de maïzena door. Teken op een bakplaat bekleed met bakpapier 2 cirkels van 20 cm doorsnede. Lepel de meringue erop en spreid uit tot 2 platte cirkels. Laat de meringue 2 uur in de oven drogen. Zet de oven uit en laat het schuim in de oven een uur afkoelen. Klop daarna de mascarpone los met de poedersuiker. Voeg de slagroom toe en blijf kloppen tot de crème dik is. Haal een van de meringuecirkels voorzichtig los van het bakpapier en zet op een groot bord of taartplateau. Besmeer met de mascarponecrème en lepel er 3/4 van de passievruchtencurd over. Zet de ander meringuecirkel erop en lepel in het midden de rest van de curd. Versier met eetbare bloemen.

 

Passievruchtencurd

Voor ± 300 ml
Bereidingstijd: ± 25 minuten

Dit heb je nodig

6 passievruchten
1 el citroensap
80 g boter
75 g witte basterdsuiker
3 eidooiers
5 g maïzena

Zo maak je het

Halveer de passievruchten en lepel het vruchtvlees eruit in een steelpan. Voeg het citroensap, de boter en de suiker toe en breng tegen de kook aan. Roer af en toe. Klop de dooiers met de maïzena in een kom en giet er langzaam, al kloppende, het passievruchtenmengsel bij. Doe alles terug in de pan en breng op matig vuur tegen de kook aan. Blijf goed roeren over de bodem van de pan. Haal van het vuur zodra de curd kookt en schenk over in een kom. Laat afkoelen.

 

 

Receptuur en foodstyling: Eke Mariën. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus.

Shoppen is altijd een goed idee