Je bent hier: Home > Thuis > 5 dingen die mensen met een opgeruimd huis elke dag doen

5 dingen die mensen met een opgeruimd huis elke dag doen

Thuis
5 dingen die mensen met een opgeruimd huis elke dag doen

Is jouw huis altijd een zooitje en wil je het over een andere boeg gooien? Neem eens een voorbeeld aan mensen die wél altijd een schoon en opgeruimd huis hebben. Zij hebben namelijk hun dagelijkse gewoontes.

Lees ook: Je kledingkast opruimen voor het nieuwe seizoen: zo ga je te werk

Iedereen heeft zo’n vriendin die áltijd een opgeruimd huis heeft. Al-tijd. Hoe doet ze dat toch? Door elke dag een paar dingen te doen, lukt het jou ook:

1. Bed opmaken

Allereerst: maak elke dag je bed op. Ook als je geen tijd hebt. Trek dan in elk geval de lakens even recht en schudt de kussens op. Door deze simpele handeling oogt je slaapkamer meteen een stuk netter.

2. ’s Ochtends de vaatwasser legen

Óf de avond van tevoren al. Begin je de dag met een lege vaatwasser, dan kan de vaat zich niet opstapelen op het aanrecht. Je kunt de vieze borden en gebruikte glazen namelijk meteen in de afwasmachine schuiven. Opgeruimd staat netjes!

3. Opbergen

Opgeruimde types hebben overal een vaste plek voor. Een doosje waarin alle opladers worden verzameld, check. Een bakje met alle ongeopende brieven, check.

4. Meteen weggooien

Ben je stiekem shopverslaafd en staat de postbode dagelijks aan de deur met een enorm pakket? Maak dan ook elke dag een wandeling naar de papierbak om de dozen weg te gooien. Laat het vooral niet liggen. Hoe langer je wacht, hoe meer moeite het kost om alles bij de papierbak te krijgen.

5. Nooit naar bed als de keuken vies is

Heb je uitgebreid gekookt en is de keuken ontploft? We snappen dat je geen zin hebt om erna nog een uur op te ruimen en schoon te maken, maar het is nóg vervelender als je de volgende dag een enorme rommel aantreft in de keuken. Je kunt immers nergens goed bij en je zal zien dat nét alle koffiekopjes smerig zijn als jij je eerste bakkie van de dag wil zetten.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Popsugar | Beeld: iStock