Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Er ging geen lichtje branden: Twitter los op Meilandjes die chateau opleuken met ‘racistische lamp’

Er ging geen lichtje branden: Twitter los op Meilandjes die chateau opleuken met ‘racistische lamp’

Thuis & wonen
Er ging geen lichtje branden: Twitter los op Meilandjes die chateau opleuken met ‘racistische lamp’

Bij de eerste aanblik van het item zag Twitterend Nederland al problemen voor de familie Meiland, maar bij Martien en Co. ging er níet op tijd een lampje branden… In de ‘Chateau Meiland’-uitzending van maandag was te zien hoe ‘Cash or Trash’-gezicht Martien zorgde voor de ultieme samenkomst van zijn programma’s toen hij een nieuwe lamp uitlaadde om zijn huis mee te verfraaien. Trots stelt hij Nederland voor aan ‘Kees’, die door veel kijkers als ‘racistische misser’ wordt bestempeld.

De Meilampjes

Nadat flink wat opgezette dieren de revue passeerden, werd nu ‘Kees’ uitgeladen, een grote vloerlamp in de vorm van een zwart jongetje. Chateau Meiland-kijkers zijn ronduit verbaasd op de nieuwe interieur-aanwinst van Martien. Velen vinden de Meiland-lamp racistisch en voorzien problemen voor de kasteelheer. “Opmerkingen over een racistisch beeld bij Chateau Meiland, kom er maar in!”, aldus een kijker.

Ja, het licht toch gevoelig…

“Dit is Kees”, stelde de excentrieke Martien het opmerkelijke woonaccessoire voor aan Nederland. “Hij is heel duur, maar ik vind dat het wel waard”, zegt Martien zelf over de lamp. Fans van het programma denken daar toch anders over. Op Twitter regende het vrijwel direct commentaar. “Die Kees-lamp kan echt niet hoor”, schrijft iemand. Ook worden er vergelijkingen gemaakt met de omstreden racistische afbeeldingen op de Gouden Koets van het Koningshuis. “Martien heeft een lamp uit de gouden koets op de kop weten te tikken. Denk dat-ie na de restauratie overbleef”, klinkt het onder meer. Weer een andere grappenmaker merkt handig op: “Maar goed dat-ie ‘m niet ‘Piet’ noemt”. Toch zijn er ook genoeg mensen die de ophef onzin vinden.

De tekst gaat verder onder de tweets.

https://twitter.com/CancerianQueenn/status/1315731196593213442

Berichten van ‘het andere kamp’:

R.I.P. Mevrouw Jansen

De lamp was niet het enige spraakmakende onderdeel van de aflevering. Het regent condoleances op Twitter voor Mevrouw Jansen a.k.a. le chat de cuisine, de bekende kat van de familie die overleden is. Althans, dat menen de Meilandjes, maar niet iedereen is daarvan overtuigd.

De tekst gaat verder onder de tweets.

Lees ook
Maxime Meiland lanceert nieuwe kledinglijn én reageert op ‘AliExpress-rel’ na vorige collectie

Shoppen, shoppen… stoppen?

Ook de kledingcollectie van Maxime Meiland – waarvan meerdere mensen (alweer) lijken te denken dat-ie regelrecht van Aliexpress komt dan van haar eigen ‘ontwerptafel’ – was onderwerp van gesprek. Mede omdat kijkers die tijdens de uitzending een kijkje wilden nemen in de webshop ontdekten dat deze ‘tijdelijk offline’ is. Toch très strangér… niet?

Bron: SBS | Beeld: Still

Shoppen is altijd een goed idee