Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Bewezen: Dit doen de meeste mensen met een kerstcadeau dat ze niet willen

Bewezen: Dit doen de meeste mensen met een kerstcadeau dat ze niet willen

Bewezen: Dit doen de meeste mensen met een kerstcadeau dat ze niet willen

Het is altijd spannend afwachten of je familie en vrienden tevreden zullen zijn met het kerstcadeau dat jij zorgvuldig voor hen hebt uitgezocht. Je hebt er namelijk veel tijd en geld ingestoken om hét perfecte geschenk uit te zoeken. Maar wat als je zus niet zo blij is met die nieuwe sjaal die je voor haar gekocht hebt? Nou, dan zal ze het waarschijnlijk niet laten merken.

Geschenk

Uit een recent onderzoek van Groupon blijkt namelijk dat we het bijna altijd voor onze dierbaren verborgen zullen houden, als we niet tevreden zijn met het cadeau dat we kregen. Zo zou ruim 80 procent van de 1462 ondervraagden niet eerlijk toegeven dat hij of zij het cadeau niet zo leuk vindt en zou maar liefst 65 procent zelfs glimlachen en zeggen hoe blij ze zijn met het geschenk. Velen zouden ook stiekem zoeken naar een eventuele kassabon om het kerstcadeau te kunnen ruilen na de feestdagen.

Lees ook
Merry Christmas! Dit zijn de favoriete kerstliedjes van honden

Onbeleefd

Waarom we dan juist ‘liegen’ over wat we echt vinden van het cadeau? Om niemand zijn gevoelens te kwetsen. Zo gaf 54 procent van de deelnemers aan dat ze het hart van hun geliefden niet willen breken en vindt zelfs 23 procent het onbeleefd om eerlijk je gedacht te zeggen. Slechts 1 procent van de ondervraagden zou de waarheid vertellen. Wat er dan wel gebeurt met de cadeaus? Die belanden vaak achteraan in de kast of worden doorgegeven aan iemand anders.

Wat zouden jullie doen?

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: Shutterstock