Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > De meest magische kerstmarkten in Nederland en België

De meest magische kerstmarkten in Nederland en België

De meest magische kerstmarkten in Nederland en België

Word jij ook helemaal gelukkig van alle kerstlampjes en kerstversiering om je heen? Dan zul je vast en zeker helemaal blij worden van onderstaande kerstmarkten. In Duitsland zijn een paar heel bekende markten, maar ook in Nederland en België is heel wat leuks te doen. Hieronder onze favorieten!

Nederland

Kerstmarkt in de grotten van Valkenburg

Van 18 november tot 8 januari kun je in geulstadje Valkenburg genieten van een echt kerstspektakel. In een aantal grotten zijn kerstmarkten opgezet; ook is er een parade en kun je genieten van heerlijke hapjes. We like!

kerstmarkt-fluweelengrot-valkenburg

Kerstmarkt Oud Kampen

Behalve een kerstmarkt is Oud Kampen op 17 & 18 december het toneel voor een nostalgische kermis, sprookjes, theater, muziek en oude ambachten.

Royal Christmas fair Den Haag

royal-christmas-fair

Copyright: denhaag.com

Van 15 tot 23 december staat op het Lange Voorhout in Den Haag één van de grootste kerstmarkten in Nederland. Je kunt er langs meer dan 100 kraampjes slenteren terwijl je geniet van kerstmuziek en twinkellichtjes.

Magisch Maastricht

Op het Vrijthof in Maastricht staat een ontzettend leuke kerstmarkt met niet alleen heel veel leuke kraampjes, maar ook een overdekte ijsbaan en een reuzenrad! De markt staat er van 2 december t/m 1 januari 2017.

België

Antwerpen

De kerstmarkt in Antwerpen is één van de grootste van België en staat er nog tot 8 januari 2017. Een perfect excuus dus om een weekendje weg te plannen en gelijk wat kerstinkopen op shoppingstraat de Meir te doen. Behalve leuke kraampjes is er ook een overdekte schaatsbaan en natuurlijk vloeit de glühwein rijkelijk! Breng ook zeker een bezoekje aan de Antwerpse Zoo, want die is nu extra magisch dankzij de sprookjesachtige lichtkunstwerken van China Light.

6f7efc22-995e-4aae-873feeb271599822_slide_1480359835763

Copyright: visitantwerpen.be

Winterpret in Brussel

Dompel je onder in Kerst in Brussel! Behalve een uitgebreide kerstmarkt met zo’n 240 kraampjes staat er op de Grote Markt een imposante kerstboom en wordt er in de avond een muziek- en lichtshow opgevoerd. Verder treden er van 26 november tot 24 december regelmatig koren op die op straat die kerstliedjes zingen. Op het Muntplein is een prachtige ijsbaan en ook is er een prachtig verlicht reuzenrad.

Lees ook:

13 signalen dat je obsessed bent door Kerstmis

Candy cane-eyeliner is dé beautytrend die je de komende feestdagen moet uittesten

De héérlijke kerstcollectie van HEMA maakt ons razendenthousiast voor de feestdagen