Je bent hier: Home > Thuis > Meer privacy voor kids: D66 vindt dat niet alle schoolinformatie met ouders gedeeld moet worden

Meer privacy voor kids: D66 vindt dat niet alle schoolinformatie met ouders gedeeld moet worden

Thuis
Meer privacy voor kids: D66 vindt dat niet alle schoolinformatie met ouders gedeeld moet worden

Is je kind een paar keer te laat gekomen op school, dan hoor je dat waarschijnlijk niet van je kind zelf, maar krijg je een berichtje van school. Dat moet anders, vindt D66. Volgens de politieke partij zou niet alle informatie die de middelbare school verzamelt, zomaar met ouders gedeeld moeten worden.

Lees ook: In deze nap desk kun je ongestoord een dutje doen tijdens het werk

Middelbare scholen hebben een zogeheten leerlingvolgsysteem: een systeem waarmee ze allerlei informatie over leerlingen verzamelen en opslaan. Niet alleen cijfers staan hierin, maar ook dingen als de sociale ontwikkeling het betreffende kind.

Fietsenstalling

Wat hiervan wel of niet gedeeld mag worden met de ouders, moet volgens D66 nader besproken worden; het ministerie van Onderwijs zou hiervoor met scholen in beraad moeten gaan. ‘Ouders hoeven niet via een app te zien dat zoonlief een keer te laat op school was’, aldus D66-Kamerlid Paul van Meenen. ‘Misschien stond hij nog even te zoenen in de fietsenstalling. D66 wil dat ouders alleen toegang krijgen tot de noodzakelijke informatie. De minister moet daarover afspraken maken met scholen en ouders.’

Wil je niets meer missen van Flair? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Bron: RTL Nieuws | Beeld: iStock