Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Op déze manier lukt het je om meer boeken te lezen, ook al heb je weinig tijd

Op déze manier lukt het je om meer boeken te lezen, ook al heb je weinig tijd

Op déze manier lukt het je om meer boeken te lezen, ook al heb je weinig tijd

Voor velen zal het misschien op het lijstje staan met goede voornemens: meer boeken lezen. Maar dit kan nog best lastig worden als je niet zoveel vrije tijd hebt. Met deze handige tips lukt het je, ook met weinig tijd, om je leesdoelen te behalen!

Doelen stellen

Het is verstandig om voorafgaand een leesdoel voor jezelf op te stellen. Begin niet meteen groots, het moet wel haalbaar blijven. Red je het niet om elke week één boek te lezen, kies er dan voor om twee boeken per maand te lezen. Probeer ook eens de Goodreads-app. Met deze app kun je een challenge starten, andere lezers volgen en ook reviews schrijven over de boeken die je hebt gelezen.

Tijd inplannen

Maak tijd vrij om te gaan lezen. Al is het maar 30 minuten voordat je gaat slapen of 45 minuten tijdens het ontbijt. Plan deze leestijd in je agenda. Wat je ook kunt doen, is ervoor kiezen om een bepaald aantal bladzijdes of hoofdstukken per dag te lezen. Dan ben je niet tijdsgebonden.

Voeg je bij een leesclub

Begin een nieuwe leesclub, of voeg jezelf al bij een bestaande club. Zo’n leesclub is een leuke en gezellige manier om meer te gaan lezen. En het is ook meteen een goed excuus zodat je je vrienden vaker ziet. Win-win dus!

Altijd een boek bij de hand

Probeer te lezen op ieder vrij moment dat je hebt. Dat kan zijn in de trein of in de wachtkamer bij de tandarts. Daarom is het handig om altijd een boek mee te nemen in je tas. Of je kunt natuurlijk ook gewoon een luisterboek op je telefoon downloaden. Vind je zo’n zwaar leesboek in de tas niet prettig en ben je ook geen groot fan van e-readers? Dan is een dwarsligger (boekvorm, waarbij de bladspiegel van één pagina uit een conventioneel boek overdwars op twee pagina’s wordt afgedrukt, red.) misschien wel dé optie voor jou.

Lees ook
Waarom diep slapen één van jouw goede voornemens moet worden

Tijdsverspilling

Ben je begonnen aan een boek en merk je na ongeveer 30 pagina’s al dat je het toch geen leuk boek vindt? Stop dan met lezen en begin aan een nieuwe boek. Het is namelijk zonde om met tegenzin door te gaan lezen. Dat is niet alleen verspilling van je tijd, maar het haalt ook het plezier weg in het lezen. En dat zou zonde zijn!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: GettyImages