Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Doe jij mee met No Spend November?

Doe jij mee met No Spend November?

Doe jij mee met No Spend November?

Volgende week is het november en dat betekent automatisch het officiële startsein voor het feestseizoen: Sinterklaas, Kerstmis, Oud & Nieuw. Hoe je het ook gaat vieren, december is een dure maand. Er zijn natuurlijk genoeg manieren om creatief geld te besparen op je kerstcadeaus, maar extra slim is om van te voren alvast wat geld opzij te zetten. Laat het maar aan de Amerikanen over om daar direct een #challenge van te maken: enter No Spend November.

Bij No Spend November draait alles om zo min mogelijk uitgeven in de maand november. Door slim en vooral zuinig te met je geld om te springen komende maand, kan je je des te beter te buiten gaan aan de festiviteiten in december. Bovendien kan je zonder schuldgevoel genieten van de verheugde blik in de ogen van je allerliefste als je hem verrast met die limited edition vinyl plaat van Howlin’ Wolf die hij al zo lang wilde hebben.

Hoe ga je te werk?

1 “Get in the mindset”

Volgens Amerikaans principe is het belangrijk dat je eerst vooral excited bent over de challenge. Dus niet: “hè gadver, ik kan de hele maand niks leuks doen en ik heb ook al niks om aan te trekken”, maar “ik ga deze challenge ‘es even keihard binnenkoppen. Yeah!”. Af en toe ‘yeah’ voor extra Amerikaans effect kan overigens geen kwaad.

2 Eten

Deze maand ga je niet uit eten of lunchen buiten de deur, en skip ook zeker je dagelijkse koffie to go. Wees consequent en maak geen uitzonderingen. Dat is even moeilijk, maar het is maar voor een maand. Qua boodschappen: koop gewoon eens wat minder. Dus niet én een toetje en koekjes, én wijn en bier en hou het bij twee soorten beleg – in plaats van je gebruikelijke assortiment aan vleeswaren. Probeer niet te vaak boodschappen doen, dan is de kans minder groot dat je toegeeft aan verleidingen. Hou een lijstje bij van wat je allemaal wilde kopen, maar niet hebt gekocht – als het al niet enorm motiverend werkt, geef het je in ieder geval een inkijkje in je uitgave patroon.

3 Extra geld

Probeer wat extra geld te verdienen door spulletjes te verkopen. Je zal echt versteld staan van wat mensen willen kopen. Je Sex and the City-dvd collectie? Een winterjas van 4 winters geleden? Een spiegel die nog van je oma is geweest en die weg staat te stoffen op zolder? Allemaal goed te verkopen. Nu je sociale leven een beetje op hold staat – want je gaat immers niet meer lunchen/dineren/koffie drinken – heb je meer tijd om deze spullen te verzamelen.

4 “Spread the word”

Of: vertel het je vrienden. Je hoeft niet de hele tijd te zeuren dat je geen geld wil uitgeven en dat je niets leuks kunt gaan doen, maar je kan ze wel vertellen wat je aan het doen bent. Misschien willen ze wel mee doen en kunnen jullie gezellig thuis afspreken? Gedeelde smart is immers halve smart 🙂

 

Lees ook: