Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Mediterrane aardappelschotel

Mediterrane aardappelschotel

Thuis & wonen
Mediterrane aardappelschotel

Wil je eens wat anders bereiden dan gekookte of gebakken aardappeltjes? Deze mediterrane aardappelschotel is dan echt een aanrader! Vol van smaak én je maakt ‘m binnen een mum van tijd. Lekker met wat groenten of een salade.

Mediterrane aardappelschotel

Dit heb je nodig

  • 4/5 aardappels
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • halve paprika
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • halve rode peper
  • 1 tomaat
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • snufje zout/peper

Zo maak je het

Schil de aardappels en snijd deze in blokjes. Snipper vervolgens ook het uitje en snijd de knoflook, rode peper, paprika en de tomaat in kleine stukjes. Giet een scheutje olie in een pan en bak het uitje met de knoflook, paprika, tomaat en rode peper aan.

Voeg na circa 2-3 minuten de de tomatenpuree toe en bak deze 1 minuut mee. Vervolgens voeg je ook de aardappelblokjes, paprikapoeder, snufje zout/peper en een scheutje water toe.

Meng het geheel goed door elkaar en bak de aardappelblokjes in circa 15-20 minuten zacht, in een pan met een deksel. Vergeet niet om zo nu en dan te roeren. Serveer met wat verse kruiden. En klaar is je aardappelschotel!

Eet smakelijk!sopie_150px

Sofie 

 

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

 

Wil je nog meer inspiratie? Kijk hier voor meer recepten van Sofie.

Shoppen is altijd een goed idee