Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Mediterraanse kabeljauw

Mediterraanse kabeljauw

Thuis & wonen
Mediterraanse kabeljauw

Sofie heeft weer een recept uit de Hello Fresh box. Deze keer: mediterraanse kabeljauw uit de oven met cherrytomaatjes, wortel en krieltjes. Het is een eenvoudig maar heel lekker recept dat binnen niet al te lange tijd op tafel staat. 

F41_Kabbeljauw

Dit heb je nodig:

Tijd: 35-40 min.
Recept voor 2 personen

  • 200 gram kabeljauw
  • 400 gram krieltjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 takjes peterselie (of gedroogde peterselie)
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 1 peen
  • 2 theelepels oregano
  • snufje zout/peper

Zo maak je het:

Begin met het voorverwarmen van je oven op 200 graden. Zet een pan op het vuur en kook hierin 1 liter water. Was de krieltjes grondig en kook deze circa 6 minuten in de pan. Snijd ondertussen de knoflook fijn en hak de peterselie. Meng in een kommetje 2 eetlepels olijfolie, de knoflook, peterselie, oregano en een snufje zout/peper. Leg de kabeljauw in het midden van een ingevette ovenschaal en verdeel het oliemengsel over de kabeljauw. Halveer de cherrytomaatjes en de krieltjes en schil vervolgens de peen en snijd deze in dunne plakjes. Leg de krieltjes, cherrytomaatjes en de wortel in de ovenschaal om de kabeljauw heen. Zet de ovenschaal vervolgens voor circa 15 minuten in de oven totdat de kabeljauw gaar is en de krieltjes zacht.

 

 

 

Eet smakelijk!

sopie_150px

Sofie

 

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie.

Sofie is onze kookblogger. In dit filmpje stelt ze zich even voor.

Shoppen is altijd een goed idee