Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: Mediterraanse aardappelsalade

Recept: Mediterraanse aardappelsalade

Thuis & wonen
Recept: Mediterraanse aardappelsalade

Een lekker zomers recept om te serveren bij een lekker stukje vlees of vis van de barbecue. Aardappels in combinatie met komkommer, paprika, ui en tomaat. Om het lekker romig te maken is er een beetje Griekse yoghurt met olijfolie door de aardappelsalade heen gedaan. 

Dit heb je nodig:

  • 700 gram aardappelen
  • 1 rode ui
  • 1 tomaat
  • 1 paprika
  • 1 komkommer
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepel griekse yoghurt
  • Olijfolie
  • Zout en peper

Zo maak je het:

Begin met het opzetten van een pan water  met wat zout, om de aardappels in te koken. Schil ondertussen de aardappels en snijd deze in kleine blokjes.

Kook deze vervolgens in circa 10-15 minuten tot ze gaar/zacht zijn. Ondertussen snijd je de rode ui, paprika, tomaat en komkommer in kleine blokjes.

Wanneer de aardappels klaar zijn, giet je deze af en doe je ze vervolgens in een diep bord of een schaal. Voeg daarna ook de gesneden groenten toe en een wat blaadjes verse peterselie.

Meng vervolgens in een bakje 2 eetlepels Griekse of Turkse yoghurt met wat zout, peper en een geperst teentje knoflook. Roer dit als laatste nog door de aardappels met groenten en de salade is klaar.

Serveer de salade bijvoorbeeld lekker bij een stukje vlees of vis van de barbecue of met een lekker stuk brood.

 

Eet smakelijk!sopie_150px

Sofie

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie 

 

Shoppen is altijd een goed idee