Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Mediterraans spinazietaartje

Mediterraans spinazietaartje

Thuis & wonen
Mediterraans spinazietaartje

Spinazie is super gezond en daarom ideaal voor mensen die goed met zijn of haar lichaam om wil gaan. Popeye werd sterk van blikspinazie, maar bladspinazie is nog beter voor je want in spinazie zitten veel vitaminen en mineralen. Spinazie wordt gebruikt als ingrediënt voor dit lekkere mediterraans spinazietaartje!

spinazie-taart-header

Dit heb je nodig:

8 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries), ontdooid
4 el olijfolie
600 g verse spinazie, gewassen
8 zongedroogde tomaten in olie (pot), in reepjes
100 g feta
4 eieren
150 g Griekse yoghurt
100 g sla melange naar keuze
1 el balsamicoazijn
4 eenpersoons-quichevormen (12-14 cm ø), ingevet

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Bekleed de vormen met de plakjes deeg. Vouw of rol overhangend deeg terug. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Laat de spinazie al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Voeg de reepjes tomaat toe en schep de spinazie op de deegbodems. Verkruimel de feta boven de taartjes. Klop de eieren los met de yoghurt en zout en peper naar smaak. Schenk het eimengsel over de spinazie. Bak de spinazietaartjes in de voorverwarmde oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Maak de salade aan met de resterende 2 el olijfolie, de balsamicoazijn en zout en peper naar smaak. Zet de taartjes op 4 borden en schep er de salade bij.

 

Bron: VrouwOnline

Shoppen is altijd een goed idee