Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Om je vingers bij af te likken: zó maak je een zelfgemaakte McMuffin voor het paasontbijt

Om je vingers bij af te likken: zó maak je een zelfgemaakte McMuffin voor het paasontbijt

Om je vingers bij af te likken: zó maak je een zelfgemaakte McMuffin voor het paasontbijt

Door het coronavirus zitten we ook dit jaar met Pasen noodgedwongen thuis (zucht), en dus zit er niets anders op dan er het beste van zien te maken. En waar kun je dan beter mee beginnen dan met een uitgebreid paasontbijt?

Zelfgemaakte McMuffin

Waar we doordeweeks vaak niet de tijd hebben om een uitgebreid ontbijt te eten (laat staan maken), is dat vandaag helemaal anders en kun je er eens goed voor gaan zitten. Naast wellicht een heerlijk paasbrood, verse croissantjes, gekookte eitjes en wat vers fruit, kun je het paasmenu vandaag ook eens uitbreiden met een heerlijke zelfgemaakte versie van de McDonald’s McMuffin. De ontbijtmuffin is al jaren favoriet bij velen, maar tot groot verdriet maar tot 11:00 uur te bestellen. McDonald’s heeft in tijden van de coronacrisis besloten fans van het broodje een plezier te doen en het recept te delen, waardoor jij nu ook zelf in de keuken aan de slag kunt om je gezin te voorzien van wat heerlijkheid op deze Tweede Paasdag.

Benodigdheden

Wat je in huis moet hebben (of snel nog even moet scoren) zijn Engelse muffins, (varkens)gehakt, eieren, cheddarkaas en aardappelen. Het handigst is om vervolgens te beginnen met het vlees, wat je voorziet van wat peper en zout, en daarna in ballen draait. Daarna maak je de ballen plat, zodat het burgers worden. Ben je hiermee klaar, dan zijn de hash browns aan de beurt. Dit maak je door een aardappel in een kom te raspen en het vervolgens te mengen met een ei, zout en peper. Terwijl je je vlees in de grill doet voor ongeveer zeven minuten, verwarm je in een pan een scheutje olie en voeg je daar een lepel aardappelmix aan toe. Kook dit aan beide kanten totdat het goudbruin is.

Lees ook
Flair’s 5 Favorites: de lekkerste recepten én take-aways voor een onvergetelijke Pasen

Paasontbijt

Daarna is het tijd om de eieren te bakken. Hiervoor heb je eigenlijk speciale egg rings nodig, maar wie weet lukt het ook met een pannetje van het gourmetset of in een hele kleine koekenpan. Bestrijk de binnenkant van deze pannetjes met een laagje olie en voorzie de bodem vervolgens met een klein laagje water. Zodra dit kookt, kluts je het ei erin, dek je het af een laat je het twee tot drie minuten koken. Ondertussen toast je nog even snel de muffins en dan kan het bouwen van je zelfgemaakte McMuffin beginnen. Begin met een plakje cheddarkaas op het broodje, doe vervolgens de burger erop en maak ‘m af met het ei en het bovenste broodje. De hash browns leg je als side dish op je bord neer et voilà: je hebt een McMuffin als paasontbijt.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Tyla | Beeld: iStock, Instagram