Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Het matras omdraaien, doe jij het?

Het matras omdraaien, doe jij het?

Het matras omdraaien, doe jij het?

Er gaat niets boven een heerlijk nachtje slapen, en dan het liefst op frisgewassen knisperende lakens. Maar voor een op en top goede nachtrust is het noodzakelijk zo nu en dan het matras om te draaien en schoon te maken. Aan de slag!

Matras omdraaien

Heb je een wat ouder matras? Dan moet je af en toe het matras omdraaien. Keer deze zo dat het hoofdeinde het voeteneinde wordt en de bovenkant de onderkant. Door je matras eens in de twee weken om te draaien, zorg je dat hij mooi in vorm blijft en er geen kuilen ontstaan. Ook slijt het matras op deze manier regelmatiger. Nieuwere matrassen hoef je niet zo vaak om te keren, die ventileren voldoende.

Matras schoonmaken

Naast het matras omdraaien kun je het ook af en toe schoonmaken. Schut een zak soda over je matras en verdeel deze zodat alles bedekt is. Gebruik hierbij één zak soda voor een tweepersoonsbed. Dit laat je nu ongeveer vier uurtjes liggen. Haal dan de stofzuiger tevoorschijn en zuig de soda op. Je matras ruikt nu weer heerlijk fris en het vocht dat in je matras zat is eruit. Het matras is weer als nieuw! Let op: vervang na het opzuigen van de soda de stofzuigzak, zodat de soda niet achterblijft en je stofzuiger alsnog lang meegaat.

 

Lees ook: Zo fake je een opgeruimd huis!