Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > De grande finale van ‘Married At First Sight’: wie blijven er getrouwd?

De grande finale van ‘Married At First Sight’: wie blijven er getrouwd?

Thuis & wonen
De grande finale van ‘Married At First Sight’: wie blijven er getrouwd?

Met een dubbele allerlaatste aflevering nemen kijkers dinsdag afscheid van dé kijkcijferknaller van de afgelopen maanden: ‘Married At First Sight’. Eindelijk wordt duidelijk wie niet kan wachten om weer verlost te zijn van zijn match en wie graag getrouwd wil blijven. Videoland kijkers – Flair included – zijn hier al van op de hoogte. Voor wie niet langer in spanning wil zitten, spillen wij alvast ‘the tea’. Doorlezen is uiteraard op eigen risico: #spoileralert.

Goede score

We beginnen met het slechte nieuws: de scheidingen. Maar niet getreurd: de score van dit seizoen is hoog. Maar liefst twee van de zes koppels kiezen ervoor om getrouwd te blijven. Da’s flink meer dan de afgelopen twee seizoenen, waarin geen enkele match overeind bleef.

Henk en Chantal

Het koppel waarin werkelijk het hele land al het vertrouwen verloren had nog voor het jawoord gegeven was, Henk en Chantal, komt als eerste aan de beurt. Niet geheel verrassend: de twee willen scheiden. De spanning is werkelijk om te snijden. Als Henk binnenkomt, zit Chantal al op de bank. Hij gaat er vervolgens zo ver mogelijk bij vandaan zitten en weigert dichterbij te komen. En waar Chantal nog een aardige brief heeft geschreven voor haar match, kan er bij Henk geen vriendelijk woord meer vanaf. “Wat als sprookje begon, ging als een nachtkaars uit. Ik ga er weinig woorden aan vuil maken, want als jij het woord ‘strafkamp’ gebruikt voor onze huwelijksreis, rest mij niets anders dan je het beste te wensen. Mijn beslissing is dan ook dat ik nog liever gisteren dan vandaag van je wil scheiden.”

Jeroen en Antoine

Ook Jeroen & Antoine besluiten te scheiden. Helaas is het ook dit jaar niet gelukt een succesvolle gay-match te maken. Alhoewel: op een bepaalde manier spat de liefde ervan af, maar toch ziet het koppel meer toekomst in een goede vriendschap dan in een liefdesrelatie. Jammer, maar helaas!

Ingeborg en Chantal

Om even in de gay-sferen te blijven: ook voor het eerste lesbische koppel ooit in het programma kent het experiment geen goed einde. Ingeborg concludeerde trots te zijn op Chantal en zichzelf, maar niets meer te voelen dan een vriendschap. Een domper voor Chantal, want zij gaf aan het nog wel te willen proberen als Ingeborg daarvoor openstond. Omdat dat nu niet het geval is, besluit ze in te stemmen met de scheiding.

Robin en Kimberly

Wat zo prachtig en hoopvol begon, stortte plots als een kaartenhuis in elkaar. Na hun überromantische huwelijksreis naar Curaçao ging het na thuiskomst al na één dag ‘samenwonen’ gruwelijk mis, als donderslag bij heldere hemel. Robin zou “Eigenlijk heb ik je niets meer te vertellen. Het enige wat ik je kwalijk neem, is dat je niet direct eerlijk bent geweest: niet naar jezelf, niet naar de experts en naar mij. Als jij je lijstje van eisen eerder had doorgegeven en meer van jezelf had laten zien, dan hadden we hier nu niet gezeten en had ik de match gekregen die ik had verdiend”, aldus de ietwat verhitte Kimberly. Robin blijft as koeltjes as ever en lijkt zelfs niet helemaal te snappen waarom ze nou ze boos is. “Ik voelde het niet. Ik ben niet verliefd geworden en wens je het beste voor de toekomst.”

José & Ferry

En dan nu het goede nieuws: José en Ferry kiezen voor een gezamenlijke toekomst. Het állereerste stel dat door de programmamakers richting de sneeuw op huwelijksreis gestuurd wordt waarvan de liefde níet bekoeld tot diep onder het vriespunt. Dat moet ook even gezegd worden. Ferry zegt José een fantastische vrouw te vinden en trots te zijn op het feit dat hij kan zeggen dat zij zíjn vrouw is. “Ik zou het fijn vinden als er nog veel dates mogen volgen om onze ware gevoelens te ontdekken. In alle rust en zonder camera’s”, iets waar José zich gelukkig helemaal bij aansluit.

Thierry en Sanne

En dan nu het klapstuk: Thierry en Sanne. Het eerste stel dat trouwde en bij wie Cupido meer dan raak lijkt te hebben geschoten. Nadat Thierry oppert om ‘dat ijsje’ dat hen bijna de kop kostte nog eens over te doen, én aangeeft ‘natuurlijk’ met Sanne getrouwd te willen blijven, sluit zij af in stijl. “Ik ken je nu al een paar weken en kan oprecht zeggen dat mijn gevoelens voor jou zijn gegroeid. Wij zijn zeker niet alleen elkaars partner, maar ook elkaars maatjes. Thierry, je laat me elke dag weer stralen en ik wil nog hele mooie en nieuwe herinneringen met je maken.” Hoe mooi?!

Lees ook
Zo lief! Dit is hoe het nu gaat met Chantal en Nikolai uit Married at First Sight

Succesverhalen

Eerdere matches die standhielden, zijn Patty en Bram (seizoen één) en Nikolai en Chantal (seizoen twee). Patty en Bram zijn inmiddels de gelukkige ouders van dochter Puck (0), Nikolai en Chantal verwachten in maart hun eerste kindje.

De dubbele laatste aflevering zie je vanavond om 20.30 uur op RTL 4 of nú al via Videoland.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Videoland, Superguide, Instagram | Beeld: Still

Shoppen is altijd een goed idee