Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Maak kennis met Marie Kondo, de Japanse opruimgoeroe!

Maak kennis met Marie Kondo, de Japanse opruimgoeroe!

Maak kennis met Marie Kondo, de Japanse opruimgoeroe!

Marie Kondo is een Japanse opruimgoeroe en momenteel booming over de hele wereld. Als klein meisje hield ze van opruimen en las ze vele boeken over het scheppen van orde in de chaos. 

Marie Kondo aka KonMari

Inmiddels helpt de Japanse opruimgoeroe KonMari mensen die een netter en opgeruimder leven willen leiden. Haar methode? Opruimen per categorie, niet per kamer, en je mag alleen dingen houden waar je blij van wordt. Alle spullen uit één categorie gooi je bij elkaar, dan pak je een item op en ’voel’ je of het je blij maakt. Ja? Houden. Nee? Weg ermee. Zo moet je bij de categorie boeken alle boeken weg doen die je ooit nog wil lezen, want zoals Marie Kondo zegt ’ooit is nooit’.

Marie Kondo voelt echt of ze een connectie heeft met de voorwerpen door haar hand erop te leggen. In Japan kan ze niet meer over straat en ook in Amerika lopen hordes fans achter haar aan. Wie op Instagram onder de hashtag #KonMari of #KonMariMethod zoekt, vindt duizenden foto’s van opruim-resultaten.

Boek

Heb jij de methode van Marie Kondo al uitgeprobeerd? Haar boek Opgeruimd! van Marie Kondo is te bestellen voor €18,95 via Bol.com.

Sue

Volg ook onze vlogger Sue! Suzanne, Sue voor intimi, is filmmaker, moeder van drie kids en echtgenote van Huib. Haar zwakke punt? Dat is het huishouden. En dus probeert Sue orde in haar leven te brengen. Iedere week weer. Kijk mee met de struggles van Sue in haar video’s en laat je inspireren.