Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Deze Maltesercake is de finishing touch voor je feestmenu

Deze Maltesercake is de finishing touch voor je feestmenu

Thuis & wonen
Deze Maltesercake is de finishing touch voor je feestmenu

Een stukje kerststronk met chocoladesaus smaakt altijd, maar met de feestdagen mag het ook wel iets meer zijn. Wij nemen graag een voorbeeld aan Natalie Tyner, die voor de gelegenheid een Maltersercake gebakken heeft en – halloo– wat ziet die er lekker uit.

Een chocoladecake die bedekt is met ganache en Maltesers? Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar niets is minder waar. Je kan de taart namelijk makkelijk zelf maken en je hoeft er echt geen keukenprinses voor te zijn.

So proud of the cake I made for Dad’s birthday 🎂 #birthday #baking #christmaspudding #homemade

Een foto die is geplaatst door 🍷 📚 🎶 🐼 (@natalie.tyner) op

Voor wie het water al in de mond loopt, hebben wij het recept eventjes uitgeschreven.

Ingrediënten (voor 10 personen)

  • 2 zakjes kant-en-klaar chocoladecakedeeg
  • 100 g boter
  • 200 g bloemsuiker
  • 12 witte Leo’s
  • 3 zakjes Maltesers

Bereiding

Beboter een ronde cakevorm en bestrooi met bloem. Klop de overtollige bloem eruit. Giet het taartdeeg in de vorm en bak ± 50 minuten in een op 180° C voorverwarmde oven. Check met een satéprikker of de taart gaar is. Haal ­voorzichtig uit de vorm en laat afkoelen op een rooster. Meng de zachte boter met de bloemsuiker tot een ­homogene massa. Bestrijk de buitenkant van de cake volledig met dit mengsel. Schik de Leo’s per twee reepjes rondom de taart. Druk goed in de botermassa. Vul de bovenkant op met Maltesers. Bind een mooi lint rond de cake, zodat de Leo’s mooi recht blijven staan.

Om je Maltesercake echt picture perfect te maken, kan je hem nog afwerken met wat gesmolten witte chocolade, een paar kersjes en een takje hulst.

Lees ook:

 

Shoppen is altijd een goed idee