Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > ‘Making a Murderer’s’ Brendan Dassey komt vrij

‘Making a Murderer’s’ Brendan Dassey komt vrij

‘Making a Murderer’s’ Brendan Dassey komt vrij

Brendan Dassey, één van de hoofdrolspelers in de Netflix documentaire Making a Murderer, komt vrij. De rechter heeft besloten dat de inmiddels 27-jarige Brendan de gevangenis mag verlaten omdat zijn bekentenis onder valse voorwendselen werd opgenomen. 

Brendan Dassey was 16 toen hij door de politie werd ondervraagd over de moord op Teresa Holbach. Hij werd er van verdacht samen met zijn oom Steven Avery de vrouw verkracht en vermoord te hebben. In de Netflix documentaire waren beelden van het politieverhoor te zien, waarin te zien was dat de politieagenten de minderjarige jongen valse beloftes deden. Zo zeiden ze onder andere dat hij zich nergens zorgen over hoefde te maken, een belofte die ze niet konden na komen.

Making a Murderer

In de Netflix documentaire Making a Murderer werd de zaak-Avery tien jaar lang gevolgd. Steven Avery, de oom van Brendan, was oorspronkelijk veroordeeld voor een verkrachtingszaak. In 2003 werd hij echter vrijgelaten omdat nieuw DNA-bewijs aantoonde dat hij de dader niet was.

Lang blijft Steven echter niet op vrije voeten, want twee jaar later wordt hij opnieuw veroordeeld, deze keer voor de verkrachting van en moord op de fotografe Teresa Halbach. Zijn dan 16-jarige, laagbegaafde neef Brendan wordt als medeplichtige opgepakt en veroordeeld tot 41 jaar gevangenisstraf.

Weer op vrije voeten

Na tien jaar in de gevangenis komt Brendan Dassey nu dus weer op vrije voeten omdat de rechtbank van mening is dat zijn verklaring onder valse voorwendselen werd opgenomen. Het Openbaar Ministerie is het niet met deze beslissing eens en heeft al aangegeven dat ze in hoger beroep gaan. Tot die tijd mag Brendan het proces echter in vrijheid afwachten. Hij mag in die tijd geen contact opnemen met zijn oom of met de familie van Teresa Holbach. Ook mag hij geen paspoort aanvragen of wapens kopen en moet hij zijn adres doorgeven aan de autoriteiten.

Lees ook:

ZIEN: Dit is de trailer voor de nieuwste Netflix-serie, The Crown

Goed nieuws voor Burger King-fans: vanaf nu wordt je bestelling thuisbezorgd!

Life hack: met deze code kun je alle series van Netflix kijken!

Bron: mirror.co.uk / telegraaf.nl