Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Magnetron schoonmaken, de tips!

Magnetron schoonmaken, de tips!

Thuis & wonen
Magnetron schoonmaken, de tips!

Magnetrons zijn ontzettend handig, maar kunnen ook heel vies worden. Om vuil en vet te verwijderen, moet je dus geregeld de magnetron schoonmaken. Hierbij een aantal makkelijke en snelle tips voor het schoonmaken van de magnetron. Het resultaat? Een blinkende magnetron!

Schoonmaakazijn of citroen

Een snelle en makkelijke tip om voor de magnetron schoonmaken is met een kopje (schoonmaak)azijn. Zet dit ongeveer vijf minuten in de magnetron op de hoogste stand. De stoom in de magnetron weekt eenvoudig het vuil los. Hierna kun je met een doekje alles schoonvegen. Je kunt het schoonmaak azijn ook vervangend door een bakje water met citroen of een vaatwastablet.

Magnetron schoonmaken met ammonia

Smeer je met magnetron aan de binnenkant in met groen zeep. Zet vervolgens een schaaltje ammonia in de magnetron en laat dit met gesloten deur een nacht staan. Let op: zet de magnetron niet aan. De volgende dag veeg je de zeepresten met het losgekomen vuil eenvoudig weg.

Reinigen met een spray

In de supermarkt zijn er ook speciale reinigers verkrijgbaar voor de magnetron. Zorg er wel voor dat je niet een te agressieve spray gebruikt. Dit kan het rvs aantasten, vooral de buitenkant van de magnetron.

Draaiplateau schoonmaken

Het draaiplateau kun je afwassen of een aantal keren mee te laten draaien in de vaatwasser. Wat je ook kunt doen, is het plateau laten weken in een sopje met een opgeloste vaatwastablet.

 

Heb jij nog een goede tip? Deel ‘m!

Lees ook:
– Een pedicuretrucje dat écht werkt
– He bah, dit leeft er in jouw huis!
– Zo haal je zweetgeurtjes uit je sneakers!
– Tips voor een opgeruimde tuin
– Tips voor roestvrij bestek

Shoppen is altijd een goed idee