Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Een vieze magnetron? Met deze tips maak je jouw magnetron weer blinkend schoon

Een vieze magnetron? Met deze tips maak je jouw magnetron weer blinkend schoon

Een vieze magnetron? Met deze tips maak je jouw magnetron weer blinkend schoon

Magnetrons zijn ontzettend handig, maar kunnen ook heel vies worden. Om vuil en vet te verwijderen, moet je dus geregeld de magnetron schoonmaken. Hierbij een aantal makkelijke en snelle tips voor het goed schoonmaken van de magnetron.

Schoonmaakazijn of citroen

Een snelle en makkelijke tip om de magnetron schoon te maken is met een kopje (schoonmaak)azijn. Zet dit ongeveer vijf minuten in de magnetron op de hoogste stand. De stoom in de magnetron weekt eenvoudig het vuil los. Hierna kun je met een doekje alles schoonvegen. Je kunt het schoonmaakazijn ook vervangend door een bakje water met citroen of een vaatwastablet.

Magnetron schoonmaken met ammonia

Smeer je met magnetron aan de binnenkant in met groen zeep. Zet vervolgens een schaaltje ammonia in de magnetron en laat dit met gesloten deur een nacht staan. Let op: zet de magnetron absoluut niet aan. De volgende dag veeg je de zeepresten met het losgekomen vuil eenvoudig weg uit de magnetron.

Reinigen met een spray

In de supermarkt zijn er ook speciale reinigers verkrijgbaar voor de magnetron. Zorg er wel voor dat je niet een te agressieve spray gebruikt. Dit kan het rvs aantasten, vooral de buitenkant van de magnetron kan hier vaak niet zo goed tegen.

Lees ook
Zó kun je rijst voor de tweede keer opwarmen zonder dat het droog wordt

Draaiplateau schoonmaken

Het draaiplateau kun je afwassen of gemakkelijk een keer mee laten draaien in de vaatwasser. Wat je ook kunt doen, is het plateau laten weken in een sopje met een opgeloste vaatwastablet zodat je hardnekkige vlekken beter kan verwijderen.

Heb jij nog een goede tip? Deel ‘m!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: Getty Images