Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Veelbelovende eerste ‘MAFS’ maakt Twitter-tongen los: vrouwen massaal ‘teleurgesteld’ in gay-deelnemer

Veelbelovende eerste ‘MAFS’ maakt Twitter-tongen los: vrouwen massaal ‘teleurgesteld’ in gay-deelnemer

Thuis & wonen
Veelbelovende eerste ‘MAFS’ maakt Twitter-tongen los: vrouwen massaal ‘teleurgesteld’ in gay-deelnemer

De vlag kan uit, want er is een gloednieuw seizoen van ‘Married at First Sight’ begonnen en dat is tijdens deprimerende lockdown nummer zoveel precíes het vermaak dat we nodig hebben. Het feest begon enigszins als een eh… horrorfilm (#krijgdecholera), maar eindigde als een veelbelovend avontuur. Twitter is laaiend over de eerste match. De tweede match uit aflevering één zorgt voor gemengde reacties, maar over één van de twee verloofden is (met name vrouwelijk) Nederland lyrisch.

Naargeestig begin

Om even bij het begin te beginnen: Henk’s nachtmerrie en de grootste entertainer uit het afgelopen seizoen maakte tijdens Carlo Boszhard’s intro een onverwachte comeback. Niemand minder dan Chantal a.k.a ‘Sjetal’ a.k.a. ‘Chantalya’ a.k.a ‘Wenkie’ (#memories) dook plots als een plaaggeest op achter de presentator met een lachje dat je in je engste dromen nog niet wil horen. We moeten zeggen, briljante move en geweldige dosis zelfspot van de blondine. Als ze de rest van het seizoen gewoon thuisblijft, zijn wij blij.

Lars en Lizzy sitting in a tree…

En dan, na een hoop geneuzel van vrijgezellen op de testdagen, experts over het experiment en meer reclame dan we zouden willen, wordt dan eindelijk de eerste match bekend. Politieman Lars (35) en voormalig sportvrouw Lizzy (25), die een matchscore hebben van maar liefst 80 procent. Twitter is gecharmeerd van Lars en  ziet in hem en Lizzy een top-combi. Zijn dit de Bram en Patty van seizoen zes? We gaan vast duimen.

Minder enthousiast

Over match numero dos ging Twitter des te meer los. Met een testscore van 76 procent worden Rein (35) en Danny (40) aan elkaar gekoppeld. Zo hoopvol als de experts klinken, zo overtuigd is Twitter van een totale mislukking. Ten eerste omdat Rein in Haarlem druk aan de klus in zijn nieuwe huis en Danny in het verre zuiden van het land (Echt, pal onder Roermond) twee ‘sjokolááde’-winkels runt. Ten tweede omdat de stoere Rein die eigenhandig zijn huis opknapt heeft aangegeven geen verwijfde man te willen. Oké, het kán heftiger, maar Danny is met zijn chihuahua, wijntjes, chocolaatjes, wit leren bank en roze flamingo-vrijgezellenfeest niet per sé de mannelijkste homo die we voorbij hebben zien komen.

Hoezó, je bent homo?

En ja… Ten derde… Omdat vrouwelijk Nederland stiekem gewoon weigert te accepteren dat Rein van de mannen is. Op Twitter vielen de dames met bosjes in katzwijm voor de knappe Rein, die met zijn weelderige haardos en ogen om in te verdrinken voor een hoop frustratie zorgt op het sociale platform. “Want is-ie niet een heel klein beetje biseksueel, zodat er nog hoop is voor vrouwen mocht het huwelijk stranden?” Maar niet alleen vrouwen op Twitter balen als een stekker van Rein’s geaardheid; zijn beste vriendin lijkt het ook maar moeilijk te kunnen verteren. Meermaals laat ze vallen hoe knap Rein wel niet is en hoe graag zíj eigenlijk met hem bij het altaar zou staan… Kijkers worden er zelfs een beetje ongemakkelijk van.

Lees ook
Een houten huwelijk: Dit koppel uit ‘MAFS’ is vandaag alweer vijf jaar getrouwd

Liefde in de lucht

Nou, we gokken dat Rein het op mannen houdt, maar… een plottwist als deze zou wel weer voor een extra spannend seizoen zorgen – er zijn gekkere dingen gebeurd. We kijken dan ook smachtend uit naar aflevering twee, waarin deze twee eerste koppels elkaar bij het altaar ontmoeten. Hangt er liefde in de lucht? To be continued…

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Krijg de cholera, jij ook hier?

Lars en Lizzy geven hoop

Altijd treurig, onbeantwoorde liefde

Obstakeltje: de afstand

Maurice heeft het helemaal in de smiezen:

Maar er is ook vrouwelijke animo voor Danny

#duurtlang

Rozen zijn rood, trouwpakken blauw, ook ditmaal denkt Twitter, jeetje MAFS, moet dat nou?

Commentaar op diverse ‘vachtjes’

Same same.

Over ‘sjokolááde’ gesproken…

Mannen…

Tekst: Justine Wouterson | Beeld: Still

Shoppen is altijd een goed idee