Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Vrouwelijke ‘MAFS’-fans vergeten Rein direct bij aanblik van nieuwe ‘hottie’: ‘Waar kan ik me opgeven?’

Vrouwelijke ‘MAFS’-fans vergeten Rein direct bij aanblik van nieuwe ‘hottie’: ‘Waar kan ik me opgeven?’

Thuis & wonen
Vrouwelijke ‘MAFS’-fans vergeten Rein direct bij aanblik van nieuwe ‘hottie’: ‘Waar kan ik me opgeven?’

We waren nog maar amper bijgekomen van de vermakelijke uitzending van maandag of er begon alweer een nieuwe aflevering van ‘Married At First Sight’. Dat was uiteraard opnieuw geen straf. Twitter lag krom om de graf-sombrero van Danny’s moeder, vrouwelijke kijkers waren Rein in één klap vergeten bij de aanblik van de zoon van Freddy en NOG STEEDS kunnen fans níet uit over de over-de-top-kapster-vriendin die maar niet lijkt te kunnen verkroppen dat haar droomman homo is. Feest.

Daar gaan we weer

Vorige week werden we al voorgesteld aan de eerste twee koppels: Lars en Lizzy, en Rein en Danny, en maandagavond kwamen daar Freddy (69) en Sylvia (58) bij. Dinsdag werd koppel nummertje vier toegevoegd aan de ‘MAFS line-up’ van dit seizoen: Mick (31) en Daisy (32). Allebei hartstikke Amsterdams en allebei lekker nuchter. Hoe schatten de kijkers deze match in?

Tóch twijfels over ‘droommatch’

Bij Lars en Lizzy was het hoge woord (‘ja’) er maandag eindelijk uit en zagen we dinsdag hoe het hen verging ná de ceremonie. Zien ze net zoveel in elkaar als hun dolenthousiaste vriendenkring? Nou, in het geval van Lars lijkt daar geen twijfel over mogelijk; de politieman oogt crimineel blij met zijn match. Over wat Lizzy van haar kersverse man vindt, hebben veel twitteraars zo hun twijfels. “Lizzy heeft permanent de uitstraling van iemand die aan het einde van First Dates denkt: ‘kut, hij zegt wel ja’. En dan maar mompelt dat ’t haar ook wel leuk lijkt. Ik geloof het pas na de aftiteling”, omschrijft iemand gevat. Anderen hebben de twee nog niet afgeschreven en wijten Lizzy’s stille houding aan de zenuwen. Het ís ook allemaal wat voor een nog thuiswonende meid van 25.

(T)rouwkaart gehad?

Tijdens deze uitzending werd er wéderom het meest gekeuveld Rein en Danny. Oók omdat hun huwelijk uitbleef in deze aflevering (#duurtlang), maar óók vanwege hun spraakmakende entourage. Met name de ouders van Danny zorgden voor ultiem kijkvermaak door hun uitspraken, maar vooral door hun outfits. Pa was gehuld in een casual colbert met spijkerbroek, maar moeders’ ging full on Máxima-modus met een Prinsjesdag-proof hoed en keurig kanten jurk met jasje. De inspiratie leek echter meer ‘Máxima bij Dodenherdenking’ dan ‘Máxima bij staatsbezoek aan de Antillen’ en meerdere kijkers vragen zich dan ook af of ze per ongeluk een rouwkaart heeft ontvangen in plaats van een uitnodiging voor een huwelijk. Twitter giert het uit.

‘Verknipte kapster’

En ja, we móeten het natuurlijk ook weer eens hebben over kapster Petra, die haar gay best friend mag weggeven, maar hem ogenschijnlijk liever meeneemt naar een homogenezer dan het altaar. Want wat is haar bestaan nog waard als “de jongeman die veel vreugde in haar leven brengt” en Danny als een blok voor elkaar vallen en Rein geen oog meer heeft voor haar dagelijkse scheurkalender-update en haar geen ‘ontwakingsfilmpjes’ meer stuurt? Vrij weinig, constateert ze zelf al. “Ik denk echt dat ik in een gat val.” Kijkers verwachten dan ook dat Petra zich er nog niet bij neerlegt en óf bezwaar gaat maken tijdens de ceremonie, óf stiekem mee gaat op huwelijksreis.

Rein, move over

De overige Nederlandse vrouwen die ernstig gecharmeerd waren van Rein hebben zich inmiddels wél neergelegd bij het feit dat ze nooit kans zullen maken bij de Haarlemmer. Gelukkig hebben ze een nieuwe hunk gespot om bij te kwijlen, namelijk de zoon(s) van deelnemer Freddy. We zien op Twitter meerdere ‘asking for a friend‘-verzoeken voorbijkomen waar je je kunt opgeven voor een match met Mickey. “Sorry Freddy, zei je iets? Ik werd namelijk afgeleid door je zoon”, klinkt een hilarische tweet van één van de zwijmelaars. Maar ook Freddy zelf valt steeds meer in de smaak bij de kijkers: “Als iemand voor mij een glas-in-lood-raam zou maken dan ben ik best wel om”, twittert – geheel toevallig – een andere Sylvia. De hoop op een succesmatch met kandidaat-Sylvia groeit gestaag, ook bij Syl zelf. Want hoe is het mogelijk dat er een vlinder tegen haar hoofd vliegt, ze vlinders in haar buik heeft én haar aanstaande begint over vlinders in zijn kaart?

Mokumse match

En dan match nummer vier van dit seizoen: Mick en Daisy, die een score hebben van een keurige 78 procent. Ze komen allebei uit Amsterdam Noord en da’s overduidelijk te horen. Mocht deze match een misser zijn, dan speelt een accent ditmaal in ieder geval geen rol. Na het voorstelrondje zijn de meningen thuis verdeeld: sommige kijkers noemen de twee nu al de slechtste match van dit seizoen, terwijl anderen er oprecht in geloven. De experts duidelijk ook, maar of ze nou helemaal om de juiste redenen gekoppeld zijn, is de vraag. We quoten seksuoloog Eveline Stallaart even: “Mick heeft aangegeven, ‘ik zoek een mooie vrouw’. Nou, Daisy is duidelijk een mooie vrouw. En Daisy heeft aangegeven, ‘ik ga écht niet voor de looks, ik ga voor dat innerlijk’. Dus in die zin denk ik dat dat heel goed zit aan beide kanten”. Twitter stikt massaal in z’n Bastogne koek. “Zei ze dat nou echt?!”

Lees ook
#Genieten én ergernissen bij nieuwe ‘MAFS’: argwaan om Lars’ buurvrouw-vriendin en ‘MAFS’-déjà vu

Wij hebben hoop

Nou, ja dus. Maar, neem dat maar met een korreltje zout, Mick. Want wat weet zo’n expert nou eigenlijk? Ook wij zien Daisy en Mick wel zitten. Want is hij niet gewoon hartstikke de knuffelbeer waar zij naar op zoek is? Helaas moeten we voor het vervolg ditmaal geen dag, maar weer een hele week wachten. Hang in there, lezeressen. Dinsdag zijn we er weer met een kakelverse recap van dit o zo smakelijke programma.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Lars en Lizzy

Rein en Danny

Freddy en Sylvia

Mick en Daisy

En verder:

Bron: RTL | Beeld: Still

Shoppen is altijd een goed idee