Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Géén officiële zomercliff, maar wél bloedstollend tot het eind: dit is voorlopig de laatste maandtrailer van ‘GTST’

Géén officiële zomercliff, maar wél bloedstollend tot het eind: dit is voorlopig de laatste maandtrailer van ‘GTST’

Géén officiële zomercliff, maar wél bloedstollend tot het eind: dit is voorlopig de laatste maandtrailer van ‘GTST’

Eigenlijk stond de laatste aflevering van het huidige ‘GTST’-seizoen pas eind juni gepland, maar door het coronavirus komt het einde al akelig dichtbij. Een traditiegetrouwe bloedstollende zomercliffhanger was dan ook nog niet opgenomen, maar dat betekent gelukkig niét dat het niet spannend is tot de laatste minuut. De maandtrailer belooft namelijk een hoop opschudding in Meerdijk.

Geen ‘GTST’-zomercliff

Ieder seizoen kijken fans van GTST er weer reikhalzend naar uit: de befaamde zomercliffhanger, die kijkers een zomer lang met de nodige vragen opscheept. Die seizoensafsluiter zal er dit keer helaas niet in de vorm zijn zoals we ‘m kennen van de makers, maar er komen gelukkig nog wel een aantal meeslepende weken aan.

Maandtrailer mei

Door de coronacrisis moesten de opnames van GTST noodgedwongen stilgelegd worden en wordt op 28 mei al de laatste aflevering van het seizoen uitgezonden. Wat we deze laatste maand nog kunnen verwachten? “Er ligt gevaar op de loer in Meerdijk en dat loopt niet voor iedereen goed af…”, luidt de mysterieuze tekst bij de trailer.

Vermist?

De verhaallijn omtrent Ludo (Erik de Vogel), Valentijn (Vincent Visser) en Richard (Edwin Jonker) lijkt in ieder geval nog lang niet voorbij. Hiervan zien we een paar duistere beelden voorbij komen in de trailer, waarin ook Amelie (Bo Maerten) opnieuw voorbij komt. Nina (Marly van der Velden) en Bing (Everon Jackson Hooi) hebben hun scheiding nog steeds niet uitgevochten, en we horen Ludo zeggen dat notabene Daan (Dorian Bindels) – de nieuwe liefde van Nina – “de kinderen onder zijn neus heeft laten weglopen”. Zijn Manu, Nola én Max vermist?

Kinderen

De kinderwens van Shanti (Bertrie Wierenga) en Rik (Ferri Somogyi) lijkt in vervulling te gaan, en het lijkt erop dat zij niét de enige zijn die klaar zijn voor gezinsuitbreiding. Want wat horen we Daan nou tegen Nina zeggen? Of-ie een liefdesbaby met haar wil maken?

De tekst gaat verder onder de video.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Er ligt gevaar op de loer in #Meerdijk en dat loopt niet voor iedereen goed af… ? #gtst #maandtrailer #mei #spanning

Een bericht gedeeld door Goede Tijden Slechte Tijden (@gtst) op

Coronacrisis

De soap wordt sinds een aantal weken nog maar vier in plaats van vijf dagen per week uitgezonden. Aanleiding is de huidige opnamestop vanwege de coronacrisis. Waar het gerucht destijds meteen ging dat het dertigste seizoen van GTST eerder én zonder zomercliff zou moeten stoppen door de aangescherpte maatregelen, was dat toen volgens de soapmakers nog te voorbarig om dat al te zeggen. “Het klopt dat de opnames momenteel stil liggen en we half mei door de voorraad heen zijn”, aldus een woordvoerder eerder in De Telegraaf. “Daartoe hadden we zelf al besloten na het dringende advies van de regering om anderhalve meter afstand te houden. Tijdens de opnames van GTST is dat simpelweg niet te doen.”

Hoop veranderingen

De afgelopen tijd is er flink gesleuteld aan GTST. Zo moesten meerdere personages het veld noodgedwongen ruimen en maakten oude bekenden juist opnieuw hun opwachting. Stefano Sanders (Bas Muijs) kwam voor even terug, terwijl Julian Verduyn (Cas Jansen) met zijn gezin – ínclusief opa Henk (Johnny Kraaijkamp) – sinds begin dit jaar weer een vast onderdeel is van de cast. Daarnaast kwam er met het vertrek van Melissa Drost (Sjors) ruimte voor een nieuwe love interest van Amir, in de vorm van actrice Bo Maerten, tevens nieuwe werknemer van Ludo Sanders. Die laatste mocht afgelopen maand ook een gloednieuwe rivaal verwelkomen: Richard van Nooten (Edwin Jonker).

Lees ook
Goede tijden: niet één maar twee (!) nieuwe personages maken opwachting in ‘GTST’

Stijgende kijkcijfers

De ingrepen lijken al een gunstige invloed te hebben op de kijkcijfers: dagelijks ploffen er tussen de 800.000 en één miljoen kijkers om 20.00 uur op de bank voor het wel en wee van de Meerdijkers. De dagelijkse soap heeft dus de wind in de zeilen. Betekent dit dat de cast en crew niét hoeven te vrezen voor hun baan, ondanks alle geruchten die in de wandelgangen klinken? Want net nu het weer lekker gaat, gooit de coronacrisis roet in het eten: het dertigste seizoen van GTST moet dus helaas zónder bloedstollende zomercliff eindigen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: still