Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Maak jij deze cruciale fout ook altijd bij het zetten van een kopje thee?

Maak jij deze cruciale fout ook altijd bij het zetten van een kopje thee?

Maak jij deze cruciale fout ook altijd bij het zetten van een kopje thee?

Ben jij een echte theeleut die in plaats van een kopje zo een hele pot met thee leeg drinkt? En die geen theedoos, maar een theela/theekast in huis heeft staan? Dan wil je dit artikel zeker even lezen! Er is namelijk één fout die veel mensen maken bij het zetten van hun thee en de kans is groot dat jij die ook maakt!

Wat doe jij als eerste als je zin heb in een heerlijk warm kopje thee? Juist! Je kookt water! Maar…. laat je het gekookte water daarna ook even afkoelen tot de juiste temperatuur? Vast niet! Want zeg nou eerlijk, wie heeft daar nou het geduld voor?

giphyamelie

Beeld: giphy.com

Toch is het de moeite waard om, nadat je waterkoker is afgeslagen, nog even te wachten voordat je de thee er bij doet. Zeker als je graag groene thee drinkt. Als je groene thee in kokend water doet is de kans namelijk groot dat de smaak bitter wordt (komt dat je bekend voor?). Maar ook als het water te koud is, gaat dat ten koste van de smaak: het water kan de smaak van de thee dan niet goed opnemen. De ideale temperatuur ligt tussen de 60°C en 80 °C. Het beste kun je de temperatuur van het afkoelende water natuurlijk meten, maar als je hier geen zin in hebt kun je als richtlijn nemen dat je ongeveer 5 minuten moet wachten nadat je volle waterkoker het kookpunt bereikt heeft.

Op de website groenetheegezond.be maakten ze een handig overzicht van de afkoeltijd die het water nodig heeft, de hele table kun je hier vinden.

Ook voor witte thee geldt dat de temperatuur wat onder het kookpunt moet liggen. De ideale temperatuur ligt voor witte thee tussen de 85 °C en 75°C. Je moet dus zeker een minuutje of vier wachten voordat je jezelf op zo’n heerlijk kopje thee trakteert!

giphyteat

Beeld: giphy.com

Lees ook:

Thee heeft positieve effecten op je gezondheid

Handig! Zo verwijder je thee-aanslag

5 dingen die je energie geven (in plaats van koffie)

Bron: groenetheegezond.be / wittethee.net