Je bent hier: Home > Thuis > Luxaflex schoonmaken? Zo doe je dat!

Luxaflex schoonmaken? Zo doe je dat!

Thuis
Luxaflex schoonmaken? Zo doe je dat!

Heb je luxaflex? Dan weet je dat het lastig is om die schoon te maken. Omdat ze snel vettig en stoffig worden, moet je toch af en toe in actie komen. Hierbij een aantal handige tips!

Luxaflex schoonmaken met washandjes

Wil je je luxaflex schoonmaken zonder dat je ze moet verwijderen? Maak een sopje van warm water met schoonmaakazijn. Pak twee oude washandjes en gebruik die als een soort van handschoenen en pak beide kanten van de luxaflex vast. Druk je handen tegen elkaar en schuif van links naar rechts of rechts naar links. Het klinkt misschien raar, maar hierdoor zijn wel gelijk je luxaflex aan beide kanten schoon. Heb je lamellen? Dan kun je hetzelfde doen.

Tip: in plaats van washandjes kun je ook twee oude wollen handschoenen gebruiken.

Bad met Biotex

Heb je een bad? Haal de luxaflex eraf en leg ze een half uur in een bad met Biotex. Spoel daarna af met lauwwarm water en hang ze weer op. Je zult zien dat ze weer fris en schoon zijn. Heb je geen bad? Gebruik dan langwerpige bloembakken van kunststof. De meeste zijn lang genoeg voor luxaflex. Wat je ook kunt doen is de luxaflex omspoelen onder de douche.

Speciale borsteltjes

Bij winkels als Blokker heb je speciale borsteltjes te koop waarmee je luxaflex kunt schoonmaken.  Ook kun je een klein borsteltje op je stofzuiger zetten en hiermee het stof verwijderen. Wil je ze lekker schoon en fris, dan moet je daarna nog met een sopje aan de slag.

 

Heb jij nog een goede tip voor het schoonmaken van luxaflex? Plaats het in een reactie hieronder!

Lees ook