Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Luipaardbrood: lekker en een feestje voor het oog!

Luipaardbrood: lekker en een feestje voor het oog!

Thuis & wonen
Luipaardbrood: lekker en een feestje voor het oog!

Gooi hoge ogen met dit lekkere luipaardbrood! Een feestje voor het oog en bovendien om je vingers bij af te likken. 

Dit heb je nodig

  • bloem (375 gram)
  • suiker (35 gram)
  • gist (1 theelepel)
  • zout (een halve theelepel)
  • melk (250 ml)
  • zachte boter (20 gram)
  • cacao en eventueel ook vanille (15 gram)

Luipaardbrood

Maak brooddeeg zoals je normaal zou doen. Gooi de bloem in een grote mengkom en voeg het suiker, gist, zout en het melk een voor een hieraan toe. Roer het mengsel eerst langzaam door met een spatel en kneed vervolgens het deeg grof met je handen. Voeg de zachte boter toe en kneed nogmaals zo’n 20 minuten. Prik dan met je vinger een gaatje in het deeg. Blijft het gaatje zichtbaar, dan is het deeg klaar.

Je kunt er ook voor kiezen om kant-en-klaar brooddeeg te kopen. Verdeel het deeg in tweeën. Voeg in één van de twee stukken cacaopoeder toe en kneed het deeg opnieuw goed door. Nu laat je beiden stukken deeg apart van elkaar rijzen in een kom voor één uur, afgedekt met folie.

Na een uurtje stijven haal je het deeg weer tevoorschijn en rol je het cacaodeeg in cilinders. Deze cacaocilinders rol je nu in het andere (vanille) deeg. Voeg de rolletjes allemaal samen door deze te stapelen in de bakvorm en… bakken maar.

Succes!

Lees ook:

 

Beeld: Pinterest

Shoppen is altijd een goed idee