Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Hoe lang blijven ‘Ludo en Janine’ nog? GTST’s Erik de Vogel en Caroline de Bruijn over mogelijk vertrek

Hoe lang blijven ‘Ludo en Janine’ nog? GTST’s Erik de Vogel en Caroline de Bruijn over mogelijk vertrek

Hoe lang blijven ‘Ludo en Janine’ nog? GTST’s Erik de Vogel en Caroline de Bruijn over mogelijk vertrek

Erik de Vogel en Caroline de Bruijn spelen respectievelijk al 25 en 29 jaar in Neerlands oersoap ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’. Afgelopen seizoen leek het doek te vallen voor Erik’s personage Ludo, maar hij krabbelde (niet voor het eerst) weer op. De grote vraag is natuurlijk: hoe lang blijven ze nog hangen in Meerdijk? Hebben ze niet eens zin in iets anders? Of ter afwisseling een andere tegenspeler misschien, in plaats van je eigen partner in het echte leven?

Nog even niet

Nou, beste fans, wees maar niet bang. Een vertrek ligt nog niet in het verschiet. Erik en Caroline zien zichzelf niet zo snel een andere rol oppakken dan die van hun vertrouwde Ludo en Janine (ogenschijnlijk de nieuwe ‘slechterik’ van de soap), zegt het koppel in Veronica Superguide.

Hokjesdenkers

“Als ze bellen voor een goede film, ben ik zeker geïnteresseerd”, zegt Erik. “Maar ik denk dat vooral makers kiezen voor de veilige optie, in die zin dat ze niet snel geneigd zijn om een acteur te casten die al jaren in een soap speelt. Er wordt erg in hokjes gedacht.”

‘GTST’-mazzel

Caroline heeft door de jaren heen een paar jeugdfilms gedaan. “Dat was een leuk uitstapje, maar in principe is het werk hetzelfde. Alleen met veel langer wachten op de set”, zegt ze. “Wij hebben de mazzel dat we elke dag iets anders te spelen hebben. In een toneelstuk moet je soms wel driehonderd keer hetzelfde verhaal vertellen. Dat is bij ons niet zo. Het blijft eindeloos leuk om te doen, al jarenlang.” Het stel liet eerder al weten alleen samen de soap te willen verlaten.

Lees ook
Out with a bang: makers ‘GTST’ droppen laatste, bloedstollende (!) maandtrailer vóór zomercliffhanger

Cliffhanger in aantocht

Waar de zomercliffhanger van GTST in 2020 extra vroeg kwam door de coronacrisis, kunnen we nu gelukkig weer tot later in het jaar van Neerlands langstlopende soap genieten. De maand juni zitten fans gewoon nog gebakken, met vier dagen in de week een nieuwe aflevering. En dat het tot het einde van het seizoen spannend blijft, moge duidelijk zijn. De makers hebben traditiegetrouw weer een kersverse maandtrailer gedeeld, waarin duidelijk wordt dat Demi (Noa Zwan) haar pasgeboren zoontje nog lang niet uit haar hoofd gezet heeft, terwijl Marwan (Hassan Slaby) een nieuwe vrouw ontmoet. En is Ludo tóch nog niet de oude?

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: BrunoPress