Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Linguine met zeevruchten en gremolata

Linguine met zeevruchten en gremolata

Thuis & wonen
Linguine met zeevruchten en gremolata

Heb je zin in een culinaire maaltijd? Dan is deze linguine met zeevruchten en gremolata een goed idee om te maken! Verras je vrienden en familie met dit heerlijke gerecht.

Dit heb je nodig:

500 g linguine
1 ui, fijngehakt
1 grote teen knoflook, fijngehakt
1 el olijfolie
2 el boter
1 rode chilipeper
2 el fijngehakte (blad)peterselie
300 g mosselen in schelp
300 g inktvis, schoongemaakt en in plakjes
300 g garnalen in de schaal
2 dl witte wijn
1 dl crème fraîche
Schil van een halve citroen
Zout
Versgemalen zwarte peper

Zo maak je het:

Kook water met een beetje zout in een grote pan. Voeg de pasta toe en kook het 1 minuut korter dan de kooktijd. Giet de pasta vervolgens af, maar zorg dat er nog ongeveer 1 deciliter water in de pan blijft staan.

Maak de mosselen goed schoon en trek de baarden (dit zijn harig uitziende sliertjes) eraf. Mosselen die gebroken zijn of niet meer sluiten wanneer je er op tikt kunnen weg. Hak de chilipeper fijn en bak 5 minuten in de olie en boter samen met de uien, knoflook en de helft van de peterselie.

Voeg hierna de mosselen en inktvis toe. Giet de witte wijn erbij en dek de pan even af met een deksel zodat de mosselen even kunnen stomen. Wanneer ze zich na een paar minuten openen, kun je de garnalen, de citroenschil en de rest van de peterselie er al roerend bij doen.

Voeg vervolgens de room toe en breng op smaak met zout en peper. Roer de gekookte pasta door het mengsel en breng op smaak met peterselie.

Fotografie: Lisa Bjorner / Living Inside. Receptuur: Anna Wendt.

Shoppen is altijd een goed idee