Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Lingerie wassen, de tips!

Lingerie wassen, de tips!

Lingerie wassen, de tips!

Lingerie wassen zonder het ondergoed te beschadigen, de beste tips op een rijtje!

Lingerie wassen

Het houdt de boel op z’n plek en zorgt ervoor dat je lekker in je vel zit: lingerie! Maar hoe was je je mooiste ondergoed? Met de hand of kan het stiekem heus wel in de wasmachine?

Waszakje

Lingerie met de hand wassen is nog steeds het allerbeste voor je ondergoed. Wil je het toch wassen? Stop je lingerie dan in een waszakje. Dit zorgt ervoor de schade van een wasbeurt in de machine te beperken. Ook voorkom je met een waszakje dat beha’s niet ergens aan andere kledingstukken blijven haken, of dat je ruwe handdoek langs je kanten hipster schuurt.

Haken

Zorg er ook voor dat je beha’s altijd eerst sluit voordat je ze in de wastrommel doet. Zo haken ze nergens aan vast. Ook niet wanneer ze in een zakje zitten. Je kunt trouwens verschillende soorten lingerie in één waszakje stoppen, zolang ze maar op kleur bij elkaar worden gesorteerd.

Lage temperatuur

In de wasmachine? Programmeer de machine dan op ’handwascyclus’ als het kan. Dus een lage temperatuur en gebruik een zacht wasmiddel.

Drogen & draperen

(Hand)wasje klaar? Laat het ondergoed drogen. Strijken, stomen of drogen in de trommel is erg slecht voor je lingerie. Drapeer het ondergoed ergens zachtjes overheen zodat het kan drogen. Het draperen geldt overigens ook voor panty’s.

 

Hoe was jij lingerie?