Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Lifehack: Zo bespaar je honderden euro’s op je vakantie

Lifehack: Zo bespaar je honderden euro’s op je vakantie

Thuis & wonen
Lifehack: Zo bespaar je honderden euro’s op je vakantie

Van een incognito tabblad tot ’s avonds vliegen. Met een paar simpele trucs bespaar je enorm bij het boeken van je vakantie.

Lees ook: 3 tips voor een droomvakantie!

Incognito tabblad
Is het je wel eens opgevallen dat wanneer je een vlucht voor de tweede keer bekijkt, de prijs ineens een stuk duurder is? Dat komt omdat de sites waarop je boekt, via de cookies bij kunnen houden waar jij op klikt. Wil je dit voorkomen? Verwijder dan de cookies voor het boeken of open een incognito tabblad.

Vlieg ’s avonds 
Je komt in de vroege uurtjes aan en moet de eerste dag misschien even bijslapen, maar het loont wel! Wie ’s avonds vliegt, bespaart soms wel 30% op de vlucht. Er komt nog een voordeel bij kijken. Over het algemeen zijn de late vluchten rustiger. Je wacht dan minder lang om te boarden en bij de bagageband.

Koop een prepaid creditcard 
Sommige banken rekenen een flinke toeslag voor pinnen in het buitenland. Pin jij ieder drankje, souvenirtje en broodje dan loopt dat over de hele vakantie flink in de papieren. Je kunt natuurlijk contant geld meenemen, maar heel veilig is het niet. Een handig alternatief is een prepaid creditcard in de valuta van jouw bestemming.

Skip het ontbijt
Bij het boeken van een kamer kun je het ontbijt beter overslaan. Voor een simpele toast met gebakken ei, wat ‘verse’ jus en wat oud fruit kun je zomaar tien euro lappen. Het is veel goedkoper, maar ook veel leuker om op je bestemming te rond te kijken. Een schattige kleine koffiebar met goede producten is waarschijnlijk een stuk goedkoper dan dat cliché buffet in het hotel.

Boek geen retourticket
Als je per sé met een bepaalde maatschappij wilt vliegen, is een retourtje vaak goedkoper. Ben jij niet zo loyaal, dan loont het om twee losse tickets te boeken. Scheelt je zomaar tientallen euro’s. Dat zijn weer wat extra cocktails!

 Bron: Dailymail

Shoppen is altijd een goed idee