Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Geen bruine plekjes meer: met dit simpele trucje blijft een halve avocado lekker vers

Geen bruine plekjes meer: met dit simpele trucje blijft een halve avocado lekker vers

Thuis & wonen
Geen bruine plekjes meer: met dit simpele trucje blijft een halve avocado lekker vers

Door een salade, op toast of zelfs door een smoothie: met avocado kun je heel veel kanten op. Eén probleem: vaak eet je zo’n ding niet in één keer helemaal op. Heb je nog een helft over? Met dit trucje kun je ‘m prima nog even bewaren en ‘m zónder bruine plekjes weer uit de koelkast toveren.

Halve avocado

Als je een avocado hebt aangebroken en nog een helft overhoudt, is de kans groot dat ook jij ‘m gewoon zo – hooguit met een folietje eromheen – in de koelkast legt. Eindstand: de volgende dag heb je niets anders over dan bruine smurrie, die als enige bestemming nog de prullenbak heeft. Door de pit erin te laten zitten en er wat citroensap overheen te druppelen, voorkom je dit al deels, maar er is een trucje om ‘m nóg beter vers te houden.

Lifehack

De lifehack om een halve avocado zo lang mogelijk vers te houden, duikt op in de wondere wereld van TikTok. Gebruiker Kmag1 draait niet om de oplossing heen: ze laat gewoon simpelweg zien wat je te doen staat. Vul een bakje voor ongeveer de helft met water en leg de avocado hierin, met de pit richting de bodem. In de koelkast ermee et voilà: ook morgen kun je nog genieten van wat verse heerlijkheid op je broodje.

Lees ook
Schokkend: déze supermarkt-hummus staat gelijk aan anderhalve Big Mac

Deppen

Het enige wat je nog moet doen voordat je het groene goedje weer kunt eten, is de halve avocado droogdeppen met wat keukenpapier. Anders blijft het vocht nog hangen in de vrucht en dat maakt ‘m een stuk minder lekker. Bekijk de filmpjes hieronder voor meer uitleg.

De tekst gaat verder onder de video.

@kmag1Wait for it. It WORKS. ##food ##health ##notachef ##lifehack ##foodhack ##foryoupage ##over30 ##avocado ##single♬ original sound – kmag1

Flair Voice

Wil jij elke dag handige huishoudtips van Flair ontvangen? Dat kan! Via de Google Assistent app op je telefoon of je smart speaker kun je nu dagelijkse updates ontvangen van Flair. Zoals huishoudtips en tricks en je daily horoscoop. Deze kun je hier direct luisteren. Wil je weten hoe het werkt? Lees hier alles wat je wilt weten over Flair Voice.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: VIVA.nl  Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee