Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Life hack: zó koel je een fles wijn in slechts 5 minuten!

Life hack: zó koel je een fles wijn in slechts 5 minuten!

Life hack: zó koel je een fles wijn in slechts 5 minuten!

Picture this: er komen spontaan vrienden bij je eten, en net als je de tafel gedekt hebt bedenk je dat die lekkere fles wijn nog niet in de koelkast staat. Paniek! Maar voortaan ben je de rust zelve op zo’n moment. Want met deze drie tips koel je die fles binnen 5 minuten. Cheers!

Zout als wondermiddel
Door een fles in een emmer gekoeld water met ijs te zetten, wordt deze langzamerhand koud. Daar hoef je geen moeilijke wiskunde voor te hebben gestudeerd. Maar wist je dat een schep zout toevoegen het koelproces heel erg kan versnellen? Zout doet het ijs sneller smelten door energie te halen uit een andere warmtebron: jouw drankje. In een paar minuten heb je zo een lekker koude fles.

Ga voor glas
Schenk de wijnfles leeg in verschillende wijnglazen, en plaats die in de koelkast. De wijn kan zo veel sneller koel worden, dan wanneer je het in de fles laat zitten, doordat er een kleiner oppervlak af te koelen valt. De glazen – heel even – in de vriezer zetten kan ook. Maar pas op, doe dit niet te lang!

Ingewikkeld
Heb je nog iets meer tijd om handen, en wil je de wijn toch écht liever uit fles serveren? Wikkel de fles dan in een natte doek. Plaats deze vervolgens in de koelkast. Het vocht van die doek houdt de kou beter vast. Doordat de koele doek rond de hele fles zit, wordt die in zijn geheel beter afgekoeld! En zo heb je snel een koude fles wijn om op tafel te zetten!

Proost!

Bron: hln.be

Lees ook: