Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Yes! ‘Soof’-heldin Lies Visschedijk schittert in nieuwe romcom van makers ‘Gooische Vrouwen’

Yes! ‘Soof’-heldin Lies Visschedijk schittert in nieuwe romcom van makers ‘Gooische Vrouwen’

Thuis & wonen
Yes! ‘Soof’-heldin Lies Visschedijk schittert in nieuwe romcom van makers ‘Gooische Vrouwen’

Terwijl we met smart wachten op het derde deel van de filmserie ‘Soof’, is er geweldig leuk ander nieuws voor de fans van de ‘Nederlandse Bridget Jones’. Het boek ‘De stad uit’ van Petra Possel komt naar het witte doek, met Lies Visschedijk in de hoofdrol. En het project is in héle goede handen…

Liefde op het platteland

De film draait om Petra zelf, die na het overlijden van haar echtgenoot niet meer kan aarden in de grote stad. Ze verhuist naar een Fries dorp aan het IJsselmeer, waar ze een nieuwe liefde ontmoet.

‘Verhaal actueler dan ooit’

De film ligt in handen van productiemaatschappij Millstreet Films. “Petra Possel schreef haar boek De stad uit voordat sprake was van corona. Het verhaal voelt actueler dan ooit, omdat het verlangen naar buiten, terug naar de natuur, juist nu in brede zin wordt gedeeld”, aldus Rachel van Bommel, producent van Millstreet films. Possel kreeg grote bekendheid door onder andere haar columns in NRC.

Romcom-experts

Het scenario wordt geschreven door Frank Houtappels, bekend van Gooische Vrouwen en April, May en June. De regie doet Frank Krom, bekend van Singel 39 – eveneens met Lies in de hoofdrol – en Het schaap met de vijf poten.

Zelf ook weduwe

Het verhaal van De Stad Uit heeft enige overeenkomsten met dat van Lies zelf. In 2013 verloor zij haar man, acteur Marc van Uchelen, die op 42-jarige leeftijd een einde aan zijn leven maakte. Ze waren negen jaar samen en kregen twee zonen (16 en 10). Over de verwerking van Marc’s dood zei ze afgelopen januari in een interview met JAN: “In het begin was er de shock. Die duurde wel een half jaar, langer dan je zou denken. Alsof er iets is ontploft en je met open mond in de ruïne staat. En dan, na een paar maanden, komt er soms ineens een uurtje dat je vrij bent van dat gevoel. Dat je er even niet aan denkt. Dat zijn de eerste tekenen van gewenning. Het is niet zo dat je zoiets verwerkt, een plek geeft, maar soms vergeet je ineens even dat het is gebeurd.”

Lees ook
Zwijmelen! De eerste trailer van ‘Zwaar Verliefd! 2’ is hier (maar… krijgen we wel een kans om de film te zien?)

‘Soof 3’

Momenteel werk Lies dus ook aan Soof 3. In dit langverwachte derde deel heeft Soof haar leven eindelijk eindelijk op de rails. Ze is gelukkig, de Kooksoof loopt goed en haar kinderen zijn groot en klaar om uit te vliegen. Als Soof echter slecht nieuws krijgt, grijpt ze het huwelijk van dochter Sacha met beide handen aan om haar kop in het zand te steken. De bioscooprelease van Soof 3 staat vooralsnog gepland op 4 maart 2021. Wanneer De Stad Uit verschijnt, is nog niet bekend.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Vraag je altijd bij fysiek contact af: wat vindt de ander hiervan?

Een bericht gedeeld door Lies Visschedijk (@liesvisschedijk) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Joe! #soof3

Een bericht gedeeld door Lies Visschedijk (@liesvisschedijk) op

Bron: NU.nl, JAN | Beeld: BrunoPress

Shoppen is altijd een goed idee