Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Het is vandaag Wereld Knuffeldag: dit is de ultieme playlist om dicht tegen elkaar aan te kruipen

Het is vandaag Wereld Knuffeldag: dit is de ultieme playlist om dicht tegen elkaar aan te kruipen

Het is vandaag Wereld Knuffeldag: dit is de ultieme playlist om dicht tegen elkaar aan te kruipen

Vandaag heb je alle reden om een romantisch nummertje op te zetten en lekker dicht tegen elkaar aan te kruipen: het is Wereld Knuffeldag! En mocht je inspiratie nodig hebben, datingservice Lexa.nl brengt haar eigen Spotify playlist uit met de ultieme Love Guilty Pleasures.

Lees ook: Beste baan ooit: puppy’s knuffelen voor geld

Uit onderzoek, uitgevoerd door Lexa.nl, blijkt namelijk dat 2 op de 3 singles niet alleen goede herinneringen koesteren aan hun favoriete liefdesliedje, maar voor ruim tweederde staat het ook garant voor instant happiness. En ze schamen zich er niet voor, 60% van de singles geeft aan dat iedereen zijn of haar guilty pleasure mag weten.

‘When a man loves a woman’
Liefdesliedjes, we luisteren er (stiekem) allemaal naar. De één nog zoetsappiger dan de ander. Voor 60% van de vrouwen altijd een momentje om even te kijken of de zangkwaliteiten in de buurt komen van het origineel, want zij zingen het liefst uit volle borst mee. En het liefst luisteren de singles die liedjes in hun eentje (50%). Lexa.nl was benieuwd welke liefdesliedjes favoriet zijn bij de singles en zocht het uit. In de lijst met favoriete liefdesliedjes scoren vooral de oude klassiekers hoog.

Top 5 favoriete foute liefdesliedjes van Nederlandse singles:
When a man loves a woman – Percy Sledge
I want it that way – Backstreet Boys
I will always love you – Whitney Houston
I just called to say I love you – Stevie Wonder
Het is een nacht – Guus Meeuwis

Over (muziek)smaak valt niet te twisten…
Spontaan zin om een knuffel uit te delen op deze Wereld Knuffeldag? Draai dan wel de juiste muziek, want dat een goede muzieksmaak ertoe doet is een feit. Maar wat voor muziek zet je nu juist wel of niet op tijdens je date? Uit onderzoek blijkt dat singles niet gecharmeerd zijn van Hardcore of Heavy metal tijdens hun date. Twijfel over de juiste muziekkeuze? Lexa.nl helpt je graag een handje. Zet de Guilty Pleasure Lovesong-playlist van Lexa.nl op, succes gegarandeerd.

Vind jouw muzikale soulmate
Het vinden van je (muzikale) soulmate is op Lexa.nl nu een stuk makkelijker geworden. Dankzij de Spotify feature kunnen Members hun profiel uitbreiden met zijn of haar favoriete nummers. Maar ze kunnen ook hun favoriete nummer delen met een match via een persoonlijk berichtje. Voor gebruikers zonder Spotify account is een preview van het favoriete nummer van de potentiële date te beluisteren en met een Spotify account is het nummer in geheel te beluisteren.

Wil je niets meer missen van Flair? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Beeld: iStock