Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Langer genieten van je keukentools? Doe dit niet

Langer genieten van je keukentools? Doe dit niet

Langer genieten van je keukentools? Doe dit niet

De keukentools keuken: je gebruikt ze, je wast ze af en doet ze terug in de la. Na een tijdje zijn ze versleten en koop je nieuwe. Maar wist je dat je de levensduur van je keukentools kunt verlengen door onderstaande dingen níet te doen? 

Lees ook: 
Lifehack: dít ingrediënt uit je keukenkastje kun je gebruiken om je haar sneller te laten groeien

Tips van de chef: doe dit niet met keukentools

 1. Stainless steel in de vaatwasser
  Als je stainless steel in de vaatwasser doet, verpest dit je keukengerei. Stainless steel is vaak helemaal niet hittebestendig. Als vuistregel kun je zeggen: doe messen, potten en pannen, thermosmokken en bakgerei niet in de vaatwasser.
 2. Niet goed laten drogen
  Soms wil je in de haast misschien snel je keukentools wegleggen, terwijl ze nog niet droog zijn. Dat blijkt een grove fout, zo vertelt een chef aan Well and Good. Er kunnen dan namelijk barsten in ontstaan of het kan gaan roesten. Zonde!
 3. Niet weten wanneer je voor het laatst de spons hebt verwisseld
  De meeste fouten met het schoonmaken van de keuken, komen door de schoonmaakproducten. Je moet sponzen, handdoekjes en vaatdoeken regelmatig vervangen. Zeker als de spons een beetje schimmelig ruikt, gooi hem weg. Die geur krijg je er niet uit met water.
 4. Wasmiddel met bleek
  Een fout die veel mensen maken: het verkeerde wasmiddel. Als je niet het juiste schoonmaakmiddeltje gebruikt, kun je gehavende en gevlekte gebruiksvoorwerpen verwachten. Er moet in ieder geval geen bleek in je schoonmaakmiddel zetten.
 5. Metalen spatel in pan met antiaanbaklaag
  Metalen keukentools in een pan met antiaanbaklaag gebruiken, is geen goed idee. Je bekrast daar namelijk makkelijk die geliefde antiaanbaklaag van de pan mee. Voor een antiaanbaklaagpan, kun je dus het beste gaan voor houten of siliconen tools.
 6. Botte messen niet slijpen
  Veel mensen slijpen hun messen nooit. Zonde, want daarmee verleng je de levensduur van je messen, het is veiliger én het maakt het bereiden van een gerecht makkelijker.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: wellandgood | Beeld: Getty Images