Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zo organiseer je een high tea!

Zo organiseer je een high tea!

Zo organiseer je een high tea!

Doe net als de Engelsen en ga thuis met vriendinnen aan de thee met een etagère vol lekkers. Hierbij een paar praktische organisatietips. 

1. Uitnodiging

Maak de high tea zo officieel mogelijk en stuur iedereen een mooie, zelfgemaakte uitnodiging. Denk hierbij aan een theezakje met daaraan een label met de naam van de gast erop. Of knip de vorm van een theepot uit een stuk papier. Voor meer leuke ideeën: check Pinterest en de leuke uitnodigingen vliegen je om de oren.

2. Etagère

Wat is een high tea zonder etagère? Tik er dus snel een op de kop (goedkoop bij een kringloopwinkel of Xenos) en vul de verschillende lagen met allemaal lekkers. Zoals een echte Engelse lady start je met hartige hapjes, zoals miniquiches, zalmrolletjes en verschillende sandwiches. Daarna volgen de scones (zoete broodjes) met jam en ‘clotted cream’. Als laatste zijn de cupcakes, chocolade en koekjes aan de buurt.

Clotted cream kun je bij diverse Engelse winkels te koop of online te bestellen, zoals bij woodleaf.nl

3. Thee

Wist je dat thee, net als wijn, combineert met bepaalde gerechten? Bij de hartige hapjes serveer je een zware thee, zoals earl grey. Jasmijnthee daarentegen combineert goed met cakejes en pepermuntthee goed met chocolade. Leuk dus om verschillende theeën te serveren. Mocht je liever wijn drinken, dan kan dat natuurlijk ook. Of, ook heel feestelijk: bubbels!

4. Tafelversiering

Natuurlijk kleed je de tafel mooi aan met bordjes, theekopjes, bestek en servetten. De thee serveer je in vrolijke theeblikken. Voor de kopjes moet je de meeste moeite doen, daar gaat het tenslotte om natuurlijk. Wie weet heeft je moeder of oma nog een mooi servies in de kast. Of loop eens binnen bij de kringloop voor een mooi setje. Je kunt ook verschillende serviezen door elkaar gebruiken. Meestal ziet dat er ontzettend gezellig uit.

Heb jij weleens een high tea georganiseerd?

Kijk voor lekkere recepten in het Dossier ‘High tea recepten’ >>