Spring has sprung! De lente is officieel begonnen, dus het is tijd om ook een frisse wind door de keuken te laten waaien. Doei stamppot, hallo frisse salades, lichte soepen, pasta’s en knapperige roerbakgerechten. Zoals deze 11 makkelijke lentegerechten!
Lees ook: Recept: Chili sin carne van Lise Goes Vegan
Lentesoep met peultjes, broccoli en prei
Wat heb je nodig?
- 200 g prei
- 50 g peultjes
- 80 g broccoli
- 1 l kippenbouillon (vetarm)
- peper
- zout
Zo maak je het:
- Spoel de groenten. Snijd het wit van de prei in ringen en het groen in fijne reepjes. Snijd de peultjes in schuine stukjes en verdeel de broccoli in roosjes.
- Breng de bouillon aan de kook.
- Doe het wit van de prei, de broccoli en de peultjes bij de bouillon. Laat 3 minuten zachtjes koken. Voeg dan het groen van de prei toe.
- Breng de soep op smaak met peper (en zout). Laat even doorkoken en serveer.
Bekijk de overige 10 heerlijke lentegerechten hier op CookLoveShare.nl
- De gezondheidsvoordelen van groentesappen voor je op een rij
- Om je vingers bij af te likken: kabeljauw met gegrilde groenten
Bron: CookLoveShare