Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Lekker zomers dessert: yoghurtijs met honingvijgen

Lekker zomers dessert: yoghurtijs met honingvijgen

Thuis & wonen
Lekker zomers dessert: yoghurtijs met honingvijgen

Dit dessertje (overigens ook uitermate geschikt als ontbijt) is perfect voor als je thuis een etentje geeft, maar niet de allergrootste keukenprinses bent. Het gerecht ziet er prachtig uit, maar is helemaal niet moeilijk of duur. Wij zeggen: een nieuwe signature dish 😉

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 350g ongezoete Griekse yoghurt
  • 150g verse vijgen en 2 extra
  • 125 ml slagroom
  • 50g suiker
  • 1 eetlepel citroensap

Voor de afwerking

  • 4 eetlepels honing
  • 4 eetlepels fijngehakte pistachenoten

Zo maak je het

  • Snijd de 150g vijgen in stukjes en meng met de suiker. Roer de yoghurt en room door elkaar.
  • Voeg het fruitmengsel toe en giet dit in de ijsmachine. Laat draaien tot ijs.
  • Vul glaasjes met het yoghurtijs en zet ze even in de diepvries.
  • Halveer de overige 2 vijgen.
  • Werk het yoghurtijs af met een halve vijg, honing en pistachenoten.

 

 

Probeer ook:

Bron: Feeling

Shoppen is altijd een goed idee