Dit dessertje (overigens ook uitermate geschikt als ontbijt) is perfect voor als je thuis een etentje geeft, maar niet de allergrootste keukenprinses bent. Het gerecht ziet er prachtig uit, maar is helemaal niet moeilijk of duur. Wij zeggen: een nieuwe signature dish 😉
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 350g ongezoete Griekse yoghurt
- 150g verse vijgen en 2 extra
- 125 ml slagroom
- 50g suiker
- 1 eetlepel citroensap
Voor de afwerking
- 4 eetlepels honing
- 4 eetlepels fijngehakte pistachenoten
Zo maak je het
- Snijd de 150g vijgen in stukjes en meng met de suiker. Roer de yoghurt en room door elkaar.
- Voeg het fruitmengsel toe en giet dit in de ijsmachine. Laat draaien tot ijs.
- Vul glaasjes met het yoghurtijs en zet ze even in de diepvries.
- Halveer de overige 2 vijgen.
- Werk het yoghurtijs af met een halve vijg, honing en pistachenoten.
Probeer ook:
- Zelfgemaakt banaan-nutella ijs
- Supersnel dessert: aardbeien-rabarbercrumble
- 10 desserts die je doen kwijlen
Bron: Feeling