Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Lekker uit Spanje: patatas bravas

Lekker uit Spanje: patatas bravas

Lekker uit Spanje: patatas bravas

Een lekker recept uit de Spaanse keuken is natuurlijk de patatas bravas. Een goed idee als je verschillende gerechtjes maakt of als extra bij de barbecue.

patatas_bravas_H

Wat heb je nodig?

  • 4 middelgrote aardappels
  • halve paprika
  • 1 kleine rode ui
  • 3 trostomaten
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 teentje knoflook
  • scheut olijfolie
  • 2 theelepels gedroogde oregano

Tijd: 20-25 min
Voor 2 personen

Zo maak je het!

Begin met het schillen van de aardappels. Snijd deze vervolgens in kleine stukjes/partjes. Giet een flinke scheut olijfolie in een koekenpan en voeg de aardappeltjes toe. Bak deze vervolgens, met de deksel erop, in ongeveer 20 minuten gaar. Ondertussen snipper je een uitje, snijd je een tomaat en paprika in blokjes. Maak daarna een teentje knoflook schoon en snijd deze heel fijn.

Giet een scheutje olijfolie in een pan en fruit het uitje en de knoflook aan. Blus dit na ongeveer 3-5 minuten af  met een klein scheutje azijn, roer dit door en voeg dan ook de paprika- en tomaatblokjes toe, en als laatste ook de gedroogde oregano.

Laat dit mengsel nu ongeveer 10-15 minuten sudderen totdat de tomaat lekker zacht geworden is. Als de tomaat zacht is geworden na ongeveer 10-15 minuten, voeg je de aardappelpartjes toe en roer je dit voorzichtig door zodat de aardappels niet kapot gaan. Laat de aardappeltjes nog even mee opwarmen en dan is het recept klaar!

Tip: als je een iets pittiger gerecht wilt, kan je ook wat paprikapoeder en een verse Spaanse peper aan het recept toevoegen.

 

Elke week plaatsen we een recept van een lezeres! Wat is jouw zomerhit? Laat het ons weten via Facebook en misschien plaatsen we jouw recept wel!

 

sopie_150px
Eet smakelijk!

Sofie

 

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie.

 

Sofie is onze nieuwe kookblogger. In dit filmpje stelt ze zich even voor.