Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Lekker op de barbecue: gepofte aardappel met tomatensalsa en avocado

Lekker op de barbecue: gepofte aardappel met tomatensalsa en avocado

Thuis & wonen
Lekker op de barbecue: gepofte aardappel met tomatensalsa en avocado

Hoe vaak het jij de barbecue al tevoorschijn gehaald de afgelopen dagen? De kans is groot dat het niet bij een keer is gebleven. Wat afwisseling is daarom wel leuk! Met dit recept maak je een heerlijke gepofte aardappel en geef je de barbecue een Mexicaans tintje. Eenvoudig om te maken en lekker fris met de salsa en avocado.

Lees ook: Zomers recept: kipspiesjes van de barbecue met yoghurtdip

Wat heb je nodig?

  • 6 grote aardappels (het liefst kruimig of een beetje kruimig)
  • 2 romatomaten
  • 1 avocado
  • 1 bosui (in ringetjes gesneden)
  • koriander (een paar takjes, grof gehakt)
  • 1 snufje chilivlokken
  • olijfolie extra vierge
  • zout en peper
  • aluminiumfolie
  • houten prikkers of satéstokjes

En zo maak je het!

  1. Borstel de aardappels goed schoon onder stromend water. Droog ze af en wikkel ze in aluminiumfolie.
  2. Leg ze 30-45 minuten op de barbecue, in of dicht bij de kooltjes. Je kunt de aardappels ook in de oven poffen. Keer ze regelmatig. Prik na een half uur met een satéprikker in de aardappels. Als de prikker er makkelijk in en uit gaat, is de aardappel gaar.
  3. Snijd de aardappel aan de bovenkant iets in en maak een opening door de aardappel een beetje open te drukken.
  4. Snijd de tomaten kruislings in en dompel ze 10 seconden onder in kokend water. Verwijder het velletje en snijd de ontvelde tomaten in kleine blokjes.
  5. Snijd de tomaten kruislings in en dompel ze 10 seconden onder in kokend water. Verwijder het velletje en snijd de ontvelde tomaten in kleine blokjes.
  6. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
  7. Meng de avocado met de bosui, koriander en chilivlokken door de tomaat. Breng op smaak met olijfolie extra vierge en zout en peper. Vul hiermee de aardappels.

Wil je niets meer missen van Flair? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

 

Shoppen is altijd een goed idee