Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Lekker uit Italië: pizza met parmaham

Lekker uit Italië: pizza met parmaham

Thuis & wonen
Lekker uit Italië: pizza met parmaham

Succes verzekerd met deze Italiaanse pizza met parmaham, rucola en rode ui. Serveer met een goede glas wijn en je waant je pardoes in Italië.

pizza-parmaham 

Wat heb je nodig?

  • 1 pizzabodem (kant-en-klaar of zelfgemaakt)
  • circa 4 tot 6 eetlepels tomatensaus
  • 1 eetlepel basilicum
  • 50 gram rucola
  • 2 plakjes parmaham
  • 2 eetlepels pesto
  • 1 rode ui
  • een klein beetje Parmezaanse kaas
  • klein handje geraspte kaas

Benodigdheden voor het pizzadeeg
– 1 theelepel droge gist
– 259 ml lauwwarm water
– 300 gram pizzameel of broodmeel
– 1/3 theelepel zout
– 1 eetlepel olijfolie

Tijd: 15 min
Voor 1 pizza

Zo maak je het!

Voor de pizzabodem:
Als je de pizzabodem zelf gaat maken, begin je hier natuurlijk mee. Doe de gist in een kommetje en meng dit met 125 ml lauwwarm water. Roer dit goed door totdat de gist is opgelost en laat dit 10 minuten staan. Meng vervolgens het meel met het zout en giet het gistmengsel, de olie en het overige water erbij. Kneed het deeg ongeveer 10 minuten totdat het niet meer kleeft. Doe de deegbal in een ingevette kom en dek af met een schone theedoek. Laat het deeg nu 1 uur rijzen. Na 1 uur kun je er een pizzabodem van rollen.

Voor het bereiden van de pizza:
Begin met het voorverwarmen van je oven op 220 graden. Snijd vervolgens de rode ui in ringen. Smeer de tomatensaus over de pizzabodem en breng de pizza op smaak met de basilicum.

 

Elke week plaatsen we een recept van een lezeres! Wat is jouw zomerhit? Laat het ons weten via Facebook en misschien plaatsen we jouw recept wel!

 

sopie_150px
Eet smakelijk!

Sofie

 

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie.

 

Sofie is onze nieuwe kookblogger. In dit filmpje stelt ze zich even voor.

Shoppen is altijd een goed idee