Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Lekker uit Griekenland: pita gyros

Lekker uit Griekenland: pita gyros

Thuis & wonen
Lekker uit Griekenland: pita gyros

Ooit naar Griekenland op vakantie geweest? Dan heb je vast je tanden gezet in een pita gyros. Dit is een broodje gevuld met gyrosvlees, stukjes tomaat, rode ui, tzatziki en frietjes. Hierbij het recept!

pita-gyros

Wat heb je nodig?

  • een pak met 5 Egyptische maaltijdpita’s (een soort grote shoarmabroodjes)
  • 2 tomaten
  • 1 rode ui
  • 500 gram vlees (zelf gebruik ik varkensvlees maar je kan ook bijvoorbeeld kip gebruiken)
  • een half zakje gyroskruiden (15 gr)
  • 150 gram friet of 2/3 aardappels

Tijd: 30 min
Voor 5 pita’s

Zo maak je het!

Begin met het voorverwarmen van de oven als je de broodjes in de oven wilt afbakken. Begin met het snijden van de tomaten in kleine stukjes en snipper daarna ook het rode uitje.

Kruid daarna het vlees met de gyroskruiden. Giet een flinke scheut olijfolie in een pan en bak het varkensvlees totdat het gaar is.

Ondertussen bereid je de friet. Zelf heb ik een paar aardappels geschild, deze in lange repen gesneden en de friet in een paar minuten krokant gebakken in de frituur. Je kan ook kant-en-klare friet gebruiken en deze in de oven/pan/frituur bereiden. Bak daarna ook de broodjes volgens de bereidingswijze op het pak. Als het vlees klaar is, snijd je deze in kleine stukjes.

Als de frietjes ook klaar zijn, kun je beginnen met het vullen van de pita’s. Vul de pita’s om en om met vlees, stukjes tomaat, ui, tzatziki en frietjes. Als je alle broodjes hebt gevuld en je hebt nog wat frietjes over, dan kun je deze lekker erbij eten!

 

Elke week plaatsen we een recept van een lezeres! Wat is jouw zomerhit? Laat het ons weten via Facebook en misschien plaatsen we jouw recept wel!

 

sopie_150px
Eet smakelijk!

Sofie

 

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie.

 

Sofie is onze nieuwe kookblogger. In dit filmpje stelt ze zich even voor.

Shoppen is altijd een goed idee