Je bent hier: Home > Thuis > Lekker en snel: stamppot met bietjes, rucola, appel en gerookte kip

Lekker en snel: stamppot met bietjes, rucola, appel en gerookte kip

Thuis
Lekker en snel: stamppot met bietjes, rucola, appel en gerookte kip

Stamppot boerenkool, zuurkool of rauwe andijvie: iedereen kent de standaard soorten, maar wist je dat je eindeloos kunt variëren op het gebied van stamppot?

Lees ook: Smakelijk recept: zomerse risotto

Zo gaan gestampte aardappelen ook heel goed met bietjes, rucola en appel. En dan kun je die uitgebakken spekjes vervangen door blokjes gerookte kip. Dan wordt je stamppot ineens hartstikke zomers!

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 1 kg bloemige aardappelen
  • 400 g gekookte bietjes
  • 1 groene appel, geschild
  • 50 g boter
  • 50 g rucola
  • 250 g gerookte kip, in blokjes gesneden
  • 4 sjalotjes, in plakjes gesneden
  • zout en peper
  • zachte geitenkaas, optioneel

Bereiding:

  1. Schil de aardappels. Doe ze met de sjalotten in een pan ruim water en breng aan de kook.
  2. Pel ondertussen het velletje van de bieten en snijd de biet in kleine blokjes. Snijd de appel ook in kleine blokjes.
  3. Voeg als de aardappels bijna gaar zijn (na ca. 15 minuten) de bietjes en appel toe. Giet alles af als de aardappels gaar zijn, maar bewaar wat van het kookwater.
  4. Voeg de boter en de helft van de rucola toe en stamp alles zo grof of fijn als je wilt. Maak het smeuïger met wat van het kookwater.
  5. Breng flink op smaak met peper en zout. Garneer met de kip en de rest van de rucola.

Tip: ook lekker met jonge, zachte geitenkaas.

Bron/beeld: CookLoveShare

Shop de leukste jurkjes: